Kisüt a nap, hószállingózás még várható

kisüt a nap Fotó: Pixabay

A hét elején többfelé hosszabb időre kisüt a nap, csak helyenként szállingózhat a hó – írja az Időkép.

hirdetés

A vasárnapi borongós idő után hétfőre észak felől szakadozni kezd a felhőzet, többfelé hosszabb időre kisüt a nap. Délen és keleten maradhat tartósabban felhős az ég, ahol még szállingózhat a hó. A légmozgás a legtöbb helyen gyenge, mérsékelt marad, néhol északkeleten és a Kisalföldön kísérheti élénk lökés az északias szelet.

hirdetés

Egyre fagyosabb hajnalok jönnek, -8, -1 fokig hűl le a levegő, míg nappal -1, +3 fok várható. Kedd hajnalra a havas, derült tájakon -10 fokig csökkenhet a hőmérséklet. Ismét délen és keleten lehet több felhő, amelyből kezdetben kisebb havazás, hószállingózás kialakulhat, másutt viszont ragyogó napos idő ígérkezik. A légmozgás gyenge marad, nappal -2, +3 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Szerda virradóra északon, északkeleten -10 fok alá süllyedhet a hőmérséklet, napközben -3, +3 fok várható, a leghidegebb délnyugaton lesz. Visszatér a borongósabb idő, dél, délnyugat felől havas esőre, hóra készülhetünk, a napos idő északkeleten tarthat ki legtovább. Feltámad az északkeleti szél, az Északi-középhegység térségében erős lökések kísérhetik.

hirdetés

Szóljon hozzá!

+ 37 = 38