Tűzifa vásárlási utalványokat ajánlott fel rászorulóknak Herczeg Tamás

Herczeg Tamás Herczeg Tamás és Varga Éva / Fotó: Körös Hírcentrum

Az idei tél talán most mutatja legzordabb arcát, így az eddigieknél is nagyobb figyelmet kell fordítani azokra, akik anyagiak híján nehezebben tudják megoldani otthonuk fűtését.

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő fontosnak tartja az elesettek segítését és 100.000 forint összértékben, vásárlási utalványokat ajánlott fel a rászoruló családok támogatására.

hirdetés

A tűzifa vásárlási utalványokat a Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ munkatársai juttatják el a rászorulóknak. Az utalványokat Herczeg Tamás adta át Varga Évának, a családsegítő vezetőjének. A képviselő az átadón elmondta, tavaly az önkormányzat 4,5 millió forintot különített el szociális tüzelő vásárlásra. Hozzátette: még körülbelül 20 tonnányi tűzifára lehet igényt benyújtani a hivatalnál.

Nem lehet olyan helyzet, ahol további segítség nem kél el, azoknak, akik erre rászorulók. Ezért gondoltam azt, hogy 100 ezer forintnyi forrást ajánlanék föl annak az intézménynek, amely közvetlen kapcsolatban van azokkal, akik a városban leginkább rászorulók, például arra is, hogy tüzelőhöz jussanak.

– mondta Herczeg Tamás.

Varga Éva, a Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ vezetője úgy fogalmazott, nagyon nagy segítség ez az ellátottak számára, hiszen a tüzelő nagyon fontos, nem csak a gyermekes családoknál, de az egyedül élő nyugdíjasoknál is.

Az átadó helyszínéül a Repcsi Tüzép telephelye szolgált, az utalványokat itt lehet majd beváltani.

Szóljon hozzá!

+ 63 = 73