Látott már Porsche húzta síelőt?

Porsche Fotó: Daniel Fessl/GP Ice Race

Egy héttel ezelőtt rendezték meg hosszú idő után újra a GP Ice Race-t Zell am See-nél. Az esemény nagy siker volt, a fagypont alatti hőmérséklet ellenére több ezren nézték meg a több, mint 130 versenyzőt, a történelmi és modern versenyautókat -írja a Racingline.hu.

A nem mindennapi versenyen a síléces embereket nem kutyák, vagy lovak húzták, hanem autók – ezt skijoringnak nevezik- , de külön autóversenyek is voltak a jégen. A különleges autóversenyt Vinzenz Greger és Ferdinand Porsche álmodták meg. A versenyt azelőtt 1937 és 1974 között rendezték meg.

hirdetés

Az eseményen olyan neves személyek is jelen voltak, mint a kétszeres rali-világbajnok Walter Röhrl, Hans-Joachim Stuck, Mark Webber, Dr. Wolfgang Porsche (a Porsche AG felügyelőbizottságának elnöke), Herbert Diess a Volkswagen AG igazgatótanácsának elnöke, Bernhard Maier a Škoda Auto igazgatótanácsának elnöke, valamint az Audi, Porsche, Škoda és Volkswagen motorsport igazgatói. Ezen kívül az esemény fényét David Hasselhoff emelte.

GPIceRace
Fotó: Daniel Fessl/GP Ice Race

Nem csak versenyek voltak azonban, Hans-Joachim Stuck például bemutatta a legendás, 1938-as Auto Union Typ C-t egy történelmi autókat felvonultató kiállítás keretében, Walter Röhrl pedig elvitt egy körre egy Audi Sport Quattrót és Porsche Cayman GT4-est is.

Jelen volt továbbá René Rast egy Audi RS5 DTM-mel, és Daniel Abt a Formula E bajnok Audi e-tron FE04-gyel. A Volkswagen kiállította a teljesen elektromos ID. R-t, mely új Pikes Peak rekordot döntött 2018-ban. A Volkswagen az eseményen azt is bejelentette, hogy az a céljuk, hogy megdöntsék a Nordschleifén az elektromos autók rekordját.

A rali sztár Jochi Kleint meghajtott egy VW Golf 2 GTI-t és az 1987-es VW Golf 2 Pikes Peaket, a német ralibajnok Matthias Kahle pedig egy 140 lóerős hátsókerekes Škoda 130 RS-t vezetett. De a közönség láthatott egy Red Bull NASCAR autót és és két KTM X-Bow-t is.

A vintage autók között jelen volt egy Porsche 550 Spyder, mely a “James Dean Porsche” becenevet viseli.

Képgaléria:

 

Szóljon hozzá!

64 + = 74