Magabiztos győzelmet aratott a BRSE az Újpest ellen!

Fotó: BRSE

Régen látott magabiztos teljesítménnyel múltuk felül az Újpestet, így sikeresen hangoltunk a Vasas elleni szerdai Magyar Kupa elődöntő visszavágójára -olvasható a BRSE honlapján.

hirdetés

Rosszul indult a vasárnap a BRSE stábjának, hiszen a mérkőzés napjának reggelén megfázással és magas lázzal küzdő Szpin Renáta nem tudta vállalni a játékot. Paul Bogdan center poszton is változtatott, ezúttal Bodovics Hannának szavazott bizalmat, aki az elmúlt mérkőzéseken csereként beállva alkotott maradandót.

hirdetés

A csapat erőtől duzzadó játékkal kezdte a találkozót, Medic, Ivanovic és Bodovics révén sikerült 4:0-s villámrajtot venni. A folytatásban az UTE is megérkezett a mérkőzésbe, azonban a lila fehérek nem találtak fogást a magabiztosan röplabdázó hazai csapaton. Nagyon éltek a csabai nehézbombázókkal. Ivanovic és Medic vezérletével sikerült tetemesebb előnyre szert tenni, 19:12. A vendég időkérés után sikerült kozmetikáznia az UTE-nak az eredményen, de 4 ponttal így is hozta az első etapot a BRSE, Bokan ász értékű nyitása után, 25:21.

A második játékrész még jobban kezdődött hazai oldalról: Bodovics szerválhatott zsinórban 6-ot, miután Medic és Ivanovic folyamatosan nyomás alatt tartotta az ellenfelet, 6:0. Ezt követően tudott 2 pontot szerezni az UTE, de a BRSE továbbra sem állt meg, 10-re növelték a különbséget Tálasék, 12:2. Az időkérést követően zárkóztak a vendégek, de a hosszú labdamenetek rendre csapatunk bírta jobban. Molcsányi bravúrosan mentett számos helyzetben, nem ismert elveszett labdát. Liberónk erőfeszítéseinek meg is lett az eredménye, ismét 10-re nőtt a BRSE előnye, 20:10. Tovább keverte a kártyákat Paul Bogdan: Bodnár érkezett Medic helyére és egyből egy óriási blokkot osztott ki, majd a szintén padról beszálló Mlinar zárta le a második játékrészt, 25:13.

A harmadik szett újfent hosszú labdamenetekkel kezdődött, ismét Molcsányi brillírozott, aki tulajdonképpen folyamatos vetődéseivel felpolírozta a Városi Sportcsarnok padlóját, 3:1. Majd Bodnár igazolta, hogy rá is lehet számítani, egymás után 3 egységet termelt kiváló támadásai és védekezései révén, 9:3. Majd számos rontott nyitás következett mindkét fél részéről, melyből a vendégek jöttek ki jobban, sikerült 3-ra zárkózniuk, de Ivanovic és Bokan hamar megtörte a vendégek lelkesedését. Nagyszerű csabai megoldásoknak tapsolhatott a hazai publikum, a játék minden elemében ellenfele fölé nőtt a Békéscsaba. 23:16-nál pályára lépett a csapatunk legifjabb játékosa, Sebestyén Flóra is. Majd Mlinar jóvoltából 8 meccslabdához jutott a BRSE, 24:17. Az első kettőt hárította az Újpest, majd a vendégek hosszú ütése után kipattant a labda, így a hazaiak örülhettek.

BRSE

hirdetés

Szóljon hozzá!

62 − = 56