Magabiztos győzelmet aratott a BRSE az Újpest ellen!

Fotó: BRSE

Régen látott magabiztos teljesítménnyel múltuk felül az Újpestet, így sikeresen hangoltunk a Vasas elleni szerdai Magyar Kupa elődöntő visszavágójára -olvasható a BRSE honlapján.

Rosszul indult a vasárnap a BRSE stábjának, hiszen a mérkőzés napjának reggelén megfázással és magas lázzal küzdő Szpin Renáta nem tudta vállalni a játékot. Paul Bogdan center poszton is változtatott, ezúttal Bodovics Hannának szavazott bizalmat, aki az elmúlt mérkőzéseken csereként beállva alkotott maradandót.

A csapat erőtől duzzadó játékkal kezdte a találkozót, Medic, Ivanovic és Bodovics révén sikerült 4:0-s villámrajtot venni. A folytatásban az UTE is megérkezett a mérkőzésbe, azonban a lila fehérek nem találtak fogást a magabiztosan röplabdázó hazai csapaton. Nagyon éltek a csabai nehézbombázókkal. Ivanovic és Medic vezérletével sikerült tetemesebb előnyre szert tenni, 19:12. A vendég időkérés után sikerült kozmetikáznia az UTE-nak az eredményen, de 4 ponttal így is hozta az első etapot a BRSE, Bokan ász értékű nyitása után, 25:21.

A második játékrész még jobban kezdődött hazai oldalról: Bodovics szerválhatott zsinórban 6-ot, miután Medic és Ivanovic folyamatosan nyomás alatt tartotta az ellenfelet, 6:0. Ezt követően tudott 2 pontot szerezni az UTE, de a BRSE továbbra sem állt meg, 10-re növelték a különbséget Tálasék, 12:2. Az időkérést követően zárkóztak a vendégek, de a hosszú labdamenetek rendre csapatunk bírta jobban. Molcsányi bravúrosan mentett számos helyzetben, nem ismert elveszett labdát. Liberónk erőfeszítéseinek meg is lett az eredménye, ismét 10-re nőtt a BRSE előnye, 20:10. Tovább keverte a kártyákat Paul Bogdan: Bodnár érkezett Medic helyére és egyből egy óriási blokkot osztott ki, majd a szintén padról beszálló Mlinar zárta le a második játékrészt, 25:13.

A harmadik szett újfent hosszú labdamenetekkel kezdődött, ismét Molcsányi brillírozott, aki tulajdonképpen folyamatos vetődéseivel felpolírozta a Városi Sportcsarnok padlóját, 3:1. Majd Bodnár igazolta, hogy rá is lehet számítani, egymás után 3 egységet termelt kiváló támadásai és védekezései révén, 9:3. Majd számos rontott nyitás következett mindkét fél részéről, melyből a vendégek jöttek ki jobban, sikerült 3-ra zárkózniuk, de Ivanovic és Bokan hamar megtörte a vendégek lelkesedését. Nagyszerű csabai megoldásoknak tapsolhatott a hazai publikum, a játék minden elemében ellenfele fölé nőtt a Békéscsaba. 23:16-nál pályára lépett a csapatunk legifjabb játékosa, Sebestyén Flóra is. Majd Mlinar jóvoltából 8 meccslabdához jutott a BRSE, 24:17. Az első kettőt hárította az Újpest, majd a vendégek hosszú ütése után kipattant a labda, így a hazaiak örülhettek.

BRSE

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.