Megrendezésre került a Mesterek Napja elnevezésű Taekwon-dós továbbképzés

Taekwon-do

A magyar ITF Taekwon-do Szövetség egyik legerősebb bázisa Békés megye. Jelenleg is nyolc klub tevékenykedik a megyében, többségük tagja a Békés Megyei Harcművész Szövetségnek. Az utóbbi években többször is itt rendezte meg a szövetség két napos országos bajnokságát, vagy a diákok taekwon-dos olimpiáját.

Így nem meglepetés, hogy a 2019 év első szakmai rendezvényét, szemináriumát is e koreai harcművész irányzat művelői szervezték. Január 26-án első alkalommal került megrendezésre Csanádapácán a Mesterek Napja nevű Taekwon-dós rendezvény. A rendezvény célja: technikai továbbképzése Békés megye fekete öves taekwon-do mestereinek és a klubok közötti sportbarátság erősítése. Az esemény szervezője Rusz István 4.danos nemzetközi mester, a medgyesegyházi Spárta Taekwondo Klub vezetője, a fővédnöke pedig Máté Zoltán 6.danos mester a Magyar ITF Taekwondo elnökhelyettese volt.

A jó hangulatú rendezvényen Békés megye 25 fekete öves mestere együtt gyakorolta a haladó bázistechnikai elemeket és formagyakorlatokat, egészen 5.danig. A tradicionális elemek mellett szituációs gyakorlatokra is sor került, ahol a mesterek megmutathatták pszichológiai felkészültségüket is. A közös tréning jó felkészülési lehetőség volt a márciusi dan vizsgára, és a mesterek, klubvezetők közötti jó kapcsolatok elmélyítésére. A szervező kifejezte hagyományt szeretne teremteni és már előre vetítette a jövő évi Master’s Day programját.


Kövessen minket Facebookon!

Szóljon hozzá!