Megrendezésre került a Mesterek Napja elnevezésű Taekwon-dós továbbképzés

Taekwon-do

A magyar ITF Taekwon-do Szövetség egyik legerősebb bázisa Békés megye. Jelenleg is nyolc klub tevékenykedik a megyében, többségük tagja a Békés Megyei Harcművész Szövetségnek. Az utóbbi években többször is itt rendezte meg a szövetség két napos országos bajnokságát, vagy a diákok taekwon-dos olimpiáját.

Így nem meglepetés, hogy a 2019 év első szakmai rendezvényét, szemináriumát is e koreai harcművész irányzat művelői szervezték. Január 26-án első alkalommal került megrendezésre Csanádapácán a Mesterek Napja nevű Taekwon-dós rendezvény. A rendezvény célja: technikai továbbképzése Békés megye fekete öves taekwon-do mestereinek és a klubok közötti sportbarátság erősítése. Az esemény szervezője Rusz István 4.danos nemzetközi mester, a medgyesegyházi Spárta Taekwondo Klub vezetője, a fővédnöke pedig Máté Zoltán 6.danos mester a Magyar ITF Taekwondo elnökhelyettese volt.

A jó hangulatú rendezvényen Békés megye 25 fekete öves mestere együtt gyakorolta a haladó bázistechnikai elemeket és formagyakorlatokat, egészen 5.danig. A tradicionális elemek mellett szituációs gyakorlatokra is sor került, ahol a mesterek megmutathatták pszichológiai felkészültségüket is. A közös tréning jó felkészülési lehetőség volt a márciusi dan vizsgára, és a mesterek, klubvezetők közötti jó kapcsolatok elmélyítésére. A szervező kifejezte hagyományt szeretne teremteni és már előre vetítette a jövő évi Master’s Day programját.

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.