Az ország harmadik legjobb szakgimnáziuma lett a Vízmű

harmadik Fotó: Vásárhelyi Pál-tagiskola

Harmadik helyezett lett a Vízmű egy országos, középiskolákat összehasonlító rangsorban. Külön érdekesség, hogy más megyei intézmény ebbe nem került bele.

hirdetés

A közelmúltban látott napvilágot egy új rangsor, amely az ország különböző középfokú oktatási intézményeit hasonlította össze. A meglehetősen összetett szempontrendszer alapján végül a Békéscsabai Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál Szakgimnáziuma és Kollégiuma a harmadik helyen végzett a szakgimnáziumok között.

hirdetés

Az általános iskolások a napokban töltik ki jelentkezési lapjaikat. Ezért találkozhatunk mi is számos összehasonlító elemzéssel abban a tekintetben, hogy melyik iskolát érdemes választani. A fent említett rangsor a Nők Lapja január 23-ai számában jelent meg, Lannert Judit oktatáskutató készítette. Amellett, hogy országos szinten ilyen előkelő helyen végzett a békéscsabai iskola, azért is különleges ez, mert másik megyei intézmény nem került be a rangsorba.

harmadik
A Nők Lapjában megjelent rangsor.

Schnider György, az iskola igazgatója elárulta, meglepte, hogy ilyen eredményt értek el. Bár folyamatosan követik a visszajelzéseket mind a diákoktól, mind a szülőktől. Igyekeznek támogatni azokat a felvetéseket, amelyektől jobb lehet az intézmény. A tanárok szintén sokat tesznek azért, hogy sikeresek legyenek a fiatalok. Személyesen figyelnek rájuk, segítenek nekik. A nyílt napokon is nagyobb volt az érdeklődés, mint korábban, ez valószínűleg a különleges szakoknak köszönhető – véli az igazgató. Reméli, hogy ez az érdeklődés majd a beiratkozáskor is látszódni fog.

A rangsor készítője vizsgálta például a diákok tanulmányi eredményeit, az érettségi eredményeket, a továbbtanulási utakat, a lemorzsolódást, a diákok és a szülők elégedettségét. A szakgimnáziumból a diákok 60-70 százaléka tanul tovább szakirányú főiskolán, egyetemen. Többen szintén tanulnak tovább, csak nem a szakirányon, és olyan 10-15 százalék helyezkedik el a technikusi végzettséggel.

A fejlesztések, felújítások is folyamatosak az iskolában. Tavaly a tornaterem küzdőtere újult meg a BRSE segítségével, most az öltözők, vizesblokkok kerültek sorra. Tervezik még a díszterem korszerűsítését is, ahol a nagyobb rendezvényeket bonyolítják le.

A Schnider Györggyel készült interjút itt meghallgathatják:

hirdetés

Szóljon hozzá!

49 + = 57