Kisteherautó ütött el egy kerékpárost Orosháza külterületén, a rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte

Orosháza Fotó: Police.hu

Kisteherautó ütött el egy kerékpárost Orosháza külterületén. A jármű vezetője fékezett, de a vizes, latyakos úton megcsúszott és nekiment a biciklisnek. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Súlyos sérüléssel járó közlekedési baleset történt 2018. november 29-én 6 óra 45 perc körül, Orosháza külterületén. Egy Kaszaper felől Orosháza irányába kerékpározó férfit elütött egy kisteherautó. A férfin volt fényvisszaverő ruha és a kerékpárján működött a világítás. A kisteherautó vezetője, amikor meglátta őt lassítani akart, fékezett, de a jármű a vizes, latyakos úton megcsúszott és nem lassult, hanem tovább sodródott. A kerékpáros férfi a balesetben súlyosan megsérült. A történtek után indult nyomozás adatai szerint a kisteherautó vezetője nem a téli útviszonyoknak megfelelően vezetett. Emellett figyelmen kívül hagyta azt a szabályt is, amely szerint a megengedett sebességhatáron belül olyan sebességgel kell közlekedni, hogy a járművet a vezetője meg tudja állítani minden olyan akadály előtt, amelyre az adott körülmények között számítani kell.

Az Orosházi Rendőrkapitányság a kisteherautót vezető 65 éves battonyai férfit közúti baleset okozása vétség elkövetésével gyanúsítja. A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait 2019. január 30-án átadta az ügyészségnek.

Police.hu


Kövessen minket Facebookon!

Szóljon hozzá!