Lehűl az idő hétfőtől, de az igazi tél nem tér vissza

Este hidegfront érkezik, nyugaton havazhat is. Hétfőtől pár fokkal visszaesik a hőmérséklet, de az igazi tél nem tér vissza – írja az Időkép.

Vasárnap este északnyugat felől hidegfront éri el térségünket, az esőt nyugaton, északnyugaton többfelé havas eső, havazás válthatja fel, a Dunántúli-középhegységben, elsősorban a hegycsúcsokon pár centiméter hó is hullhat. Éjjel megszűnik a csapadék.

hirdetés

Hétfőn már sehol sem éri el a csúcshőmérséklet a 10 fokot, délutánra 3 és 8 fok közé melegszik az idő, amit a sokfelé élénk, erős északi-északnyugati szélben kissé hidegebbnek érezhetünk. Kezdetben az ország nyugati, északnyugati felén lesz több napsütés, majd ott is megsokasodnak a felhők, de számottevő csapadék sehol sem várható.

Kedden az északnyugaton élők élvezhetik a nap sugarait, máshol felhős, borongós időre van kilátás, elsősorban délen és keleten az esernyőkre is szükség lehet, arra többfelé előfordulhat kisebb eső. A légmozgás már nem lesz jelentős. Hajnalban többfelé fagyni fog, északnyugaton -5 fok köré is csökkenhet a hőmérséklet, majd napközben 3-6 fokot mérhetünk.

A hét közepére a felhők elvonulnak, így szerdán szinte országszerte derült lesz az ég, inkább csak délen, délkeleten szűrhetik fátyolfelhők a napsütést. Csütörtökön is a napsütésé lesz a főszerep, időnként több felhő keleten lehet az égbolton. Csapadék ezeken a napokon nem várható. Fagyosak lesznek az éjszakák, főként csütörtök reggel többfelé -5 fok köré csökkenhet a hőmérséklet, délutánra viszont az ország nagy részén kevéssel 5 fok fölé melegszik a levegő.

A havas, téli időjárás a hét további részében sem tér vissza.

Szóljon hozzá!

44 + = 54