Alonso: Nehéz megmondani, hogy nyertem volna-e tavaly a Ferrarival

alonso Fotó: Kaiser Erika

Fernando Alonso nem kritizálja Sebastian Vettelt a 2018-as világbajnoki cím elvesztéséért, hisz a „végletekig harcolt” és attól még „bajnok marad.”

Vettel tavaly sokáig az egyéni világbajnokság favoritja volt, de minimum egyenlő esélyei voltak Hamiltonnal. A Belga Nagydíj után viszont ő és csapata is hibát hibára halmoztak, ez pedig végül simának tűnő Hamilton és Mercedes sikert hozott.

hirdetés

Sokan pedzegették, hogy Alonso Vettel 2018-as Ferrarijával felért volna-e a csúcsra, az érintett maga így nyilatkozott a Corriere della Serának: „Ezek nem egyszerű latolgatások. Aki elől van, harcol a győzelemért, és sok vesztenivalója van. Mindenki hibázik. Lehet, hogy Vettel vesztett fontos pontokat, de ezt Hamilton is megtette, illetve még így is sokkal Räikkönen előtt végzett. A legvégsőkig küzdött. Ő egy bajnok. Amikor négy címet nyert zsinórban, jelenségként beszéltek róla, most ugyanez történik Hamiltonnal. Az az igazság, hogy sosem könnyű ilyen komoly figyelem középpontjában és ekkora nyomás alatt teljesíteni.”

Alonso már külső szemlélőként figyelheti az F1-et, miután tavaly a távozás mellett döntött. Vannak azért dolgok, melyekre kíváncsi és nagy figyelmet fordít majd rájuk. Egy ilyen például az, hogy hogyan fog teljesíteni Robert Kubica a visszatérése után: „A története hihetetlen. Néhány hónappal ezelőttig úgy tűnt, Robertnek semmi esélye nincs erre. Úgy fog vezetni, hogy semmi vesztenivalója nincs, egyszerűen ez a helyzet.”

Van még valaki, aki nagyon érdekli a spanyolt, őt pedig Charles Leclerc-nek hívják: „És akkor ott van Leclerc a Ferrariban. Fiatal, intelligens és tehetséges. Megtanulhatja, hogy kell pontokat szerezni és segíteni a csapatnak. Meg fogja tapasztalni, hogy a bajnokság július és szeptember között dől el. Nem kell kapkodnia, kontrollálnia kell az izgalmát és érzelmeit.”

Alonsónak van egy megérzése is a végső győztessel kapcsolatban: „Kíváncsi vagyok, hogy végett ér-e a Mercedes uralma. Úgy érzem, ez a pillanat most már közel van.”

Racingline.hu

Szóljon hozzá!

71 − 62 =