Hidegfront vet véget a februári kora tavasznak

fagy hidegfront Fotó: Pixabay

Vasárnap többfelé 10 fok fölé melegszik a levegő, majd hétfőn kiadós csapadékkal, széllel erős hidegfront érkezik.

hirdetés

Vasárnapig tart a csendes, eseménytelen időjárás hajnali fagyokkal, napközben egyre magasabbra emelkedő hőmérséklettel. Az élénk, Dunántúlon erős, viharos déli-délnyugati szélben a hét utolsó napján észak-északkelet kivételével többfelé elérjük a 10 fokot, délnyugaton 13-14 fok is lehet.

hirdetés

Hétfő hajnalban északnyugat felől viszont egy hidegfront éri el térségünket, melynek mozgása lelassul fölöttünk. Így az ország nagy részén kiadós csapadékra van kilátás: többnyire eső, zápor valószínű. Majd előbb a Dunántúlon, aztán a középső, éjjel a keleti tájakon is havas eső, néhol havazás válthatja fel az esőt. A szél egyre többfelé északnyugatira fordul és megerősödik. Keleten még 10 fok is lehet, máshol 3-9 fok a legvalószínűbb.

A front mögött kedden többfelé lesz viharos az északnyugati szél és még szerdán is többfelé kell élénk, erős széllökésekre számítani. A hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett többször megnövekedhet a felhőzet és szórványosan várható egyre inkább hózápor, kisebb havazás. Tovább csökken a hőmérséklet: kedden 2 és 7, szerdán 0 és +5 fok között alakulhatnak a maximumok, éjszakánként pedig hazánk nagy részén ismét fagyni fog – írja az Időkép.

hirdetés

Szóljon hozzá!

27 − 17 =