Hidegfront vet véget a februári kora tavasznak

fagy hidegfront Fotó: Pixabay

Vasárnap többfelé 10 fok fölé melegszik a levegő, majd hétfőn kiadós csapadékkal, széllel erős hidegfront érkezik.

Vasárnapig tart a csendes, eseménytelen időjárás hajnali fagyokkal, napközben egyre magasabbra emelkedő hőmérséklettel. Az élénk, Dunántúlon erős, viharos déli-délnyugati szélben a hét utolsó napján észak-északkelet kivételével többfelé elérjük a 10 fokot, délnyugaton 13-14 fok is lehet.

Hétfő hajnalban északnyugat felől viszont egy hidegfront éri el térségünket, melynek mozgása lelassul fölöttünk. Így az ország nagy részén kiadós csapadékra van kilátás: többnyire eső, zápor valószínű. Majd előbb a Dunántúlon, aztán a középső, éjjel a keleti tájakon is havas eső, néhol havazás válthatja fel az esőt. A szél egyre többfelé északnyugatira fordul és megerősödik. Keleten még 10 fok is lehet, máshol 3-9 fok a legvalószínűbb.

A front mögött kedden többfelé lesz viharos az északnyugati szél és még szerdán is többfelé kell élénk, erős széllökésekre számítani. A hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett többször megnövekedhet a felhőzet és szórványosan várható egyre inkább hózápor, kisebb havazás. Tovább csökken a hőmérséklet: kedden 2 és 7, szerdán 0 és +5 fok között alakulhatnak a maximumok, éjszakánként pedig hazánk nagy részén ismét fagyni fog – írja az Időkép.

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.