Békéscsabai általános iskolás nyert a #Mutimitdolgozol országos pályázaton

Lischka Csenge

Békéscsabai általános iskolás lett első helyezett a BT (British Telecommunications) által indított #Mutimitdolgozol országos pályázaton.

hirdetés

A mai napon Budapesten tartott díjátadó ünnepségen jelen volt Dr. Beneda Attila, család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár is. A #Mutimitdolgozol verseny célja az volt, hogy a gyerekek megmutassák, miért büszkék a szüleikre, és néznek fel rájuk a munkájuk miatt. A pályázatot a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom is támogatta. A 121 beérkezett pályázat közül a szakmai zsűri a békéscsabai Lischka Csenge kisfilmjét választotta a legjobbnak.

hirdetés

Csenge az elismerés mellett 200 ezer Ft értékű sport ajándékutalványt is nyert az osztályának.
Lischka Csenge, a békéscsabai Savio Szent Domonkos Általános Iskola és Óvoda 4. a osztályos tanulója nyerte meg a #Mutimitdolgozol országos általános iskolai versenyt. Csenge kisfilmjében azt mutatta be, miért büszke az édesapjára. A kislány felkészítő tanára Bódiné Bazsó Tünde volt.

A szakmai zsűri értékelése alapján Csenge filmje logikusan felépített, átgondolt. Láthatóan sok munkát, szervezést és tervezést igényelt az elkészítése.  Egy igazi közösséget összekovácsoló alkotás, amelyből bepillanthattunk a család, az osztály, a barátok és a város életébe. A film legnagyobb erénye az, hogy bemutatja Csenge és édesapja irigylésre méltó, különleges, érzelmekkel teli kapcsolatát. A pályázaton kiemelkedő teljesítménye miatt elismerő oklevelet kapott még Kucsma Gréta, ugyancsak a békéscsabai Savio Szent Domonkos Általános Iskola és Óvoda  ugyancsak 4. a osztályos diákja.

Szabó Zoltán, a BT ügyvezető igazgatója elmondta: A #Mutimitdolgozol pályázatot azért indítottuk, hogy segítségével előtérbe helyezzük a családbarát felfogást, melyet mi munkáltatóként is fontosnak tartunk. Nagyon örülünk annak, hogy ilyen magas számban érkeztek be hozzánk egyedi, kreatív és minőségi alkotások az ország számos általános iskolájából. A legbüszkébbek pedig arra vagyunk, hogy a verseny hihetetlen mértékben mozgósította az iskolákat, a pedagógusokat és a helyi közösségeket is, köztük a békéscsabaiakat is.”

Csenge filmje:

A pályázatok itt elérhetőek, a verseny Facebook oldala pedig ide kattintva érhető el.

hirdetés

Szóljon hozzá!

− 3 = 1