Békéscsabai általános iskolás nyert a #Mutimitdolgozol országos pályázaton

Lischka Csenge

Békéscsabai általános iskolás lett első helyezett a BT (British Telecommunications) által indított #Mutimitdolgozol országos pályázaton.

A mai napon Budapesten tartott díjátadó ünnepségen jelen volt Dr. Beneda Attila, család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár is. A #Mutimitdolgozol verseny célja az volt, hogy a gyerekek megmutassák, miért büszkék a szüleikre, és néznek fel rájuk a munkájuk miatt. A pályázatot a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom is támogatta. A 121 beérkezett pályázat közül a szakmai zsűri a békéscsabai Lischka Csenge kisfilmjét választotta a legjobbnak.

Csenge az elismerés mellett 200 ezer Ft értékű sport ajándékutalványt is nyert az osztályának.
Lischka Csenge, a békéscsabai Savio Szent Domonkos Általános Iskola és Óvoda 4. a osztályos tanulója nyerte meg a #Mutimitdolgozol országos általános iskolai versenyt. Csenge kisfilmjében azt mutatta be, miért büszke az édesapjára. A kislány felkészítő tanára Bódiné Bazsó Tünde volt.

A szakmai zsűri értékelése alapján Csenge filmje logikusan felépített, átgondolt. Láthatóan sok munkát, szervezést és tervezést igényelt az elkészítése.  Egy igazi közösséget összekovácsoló alkotás, amelyből bepillanthattunk a család, az osztály, a barátok és a város életébe. A film legnagyobb erénye az, hogy bemutatja Csenge és édesapja irigylésre méltó, különleges, érzelmekkel teli kapcsolatát. A pályázaton kiemelkedő teljesítménye miatt elismerő oklevelet kapott még Kucsma Gréta, ugyancsak a békéscsabai Savio Szent Domonkos Általános Iskola és Óvoda  ugyancsak 4. a osztályos diákja.

Szabó Zoltán, a BT ügyvezető igazgatója elmondta: A #Mutimitdolgozol pályázatot azért indítottuk, hogy segítségével előtérbe helyezzük a családbarát felfogást, melyet mi munkáltatóként is fontosnak tartunk. Nagyon örülünk annak, hogy ilyen magas számban érkeztek be hozzánk egyedi, kreatív és minőségi alkotások az ország számos általános iskolájából. A legbüszkébbek pedig arra vagyunk, hogy a verseny hihetetlen mértékben mozgósította az iskolákat, a pedagógusokat és a helyi közösségeket is, köztük a békéscsabaiakat is.”

Csenge filmje:

A pályázatok itt elérhetőek, a verseny Facebook oldala pedig ide kattintva érhető el.

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.