Sporttörténelmet írt a BRSE – Négy között a Békéscsaba!

CEV magyar kupa Fotó: BRSE / Facebook

Fantasztikus franciaországi győzelmével a legjobb 4 közé jutott a Swietelsky – Békéscsabai Röplabda SE a CEV Kupában! 

A Békéscsaba kettős sikerrel jutott a négy közé a női röplabda CEV Kupában, miután a negyeddöntő szerdai visszavágóján idegenben is legyőzte (3-0) a francia Saint-Raphaël Var VB együttesét. Továbbjutásával a Békéscsaba történetének legnagyobb nemzetközi sikerét érte el, ugyanis korábban csak a negyeddöntőig jutott a második számú európai kupasorozatban.

A BRSE az elődöntőben az olasz Yamamay Busto Arsizióval, vagy a francia ASPTT Mulhouse csapatával találkozik február 26-án és március 5-én. Legutóbb a magyar klubok közül a Vasas SC játszhatott elődöntőt az európai küzdelmekben: 1996-ban Ankarában ugyancsak a CEV Kupában negyedik lett az óbudai együttes.

Eredmény, negyeddöntő, visszavágó:
Saint-Raphaël Var VB (francia) – Swietelsky-Békéscsabai RSE 0-3 (-23, -23, -16) Továbbjutott: a Békéscsaba, kettős győzelemmel (6-2)

A BRSE múlt csütörtökön hazai pályán nagy csatában, 3-2-re győzött, így bármilyen arányú sikerrel biztosíthatta továbbjutását a franciaországi visszavágón. A magyar bajnokcsapat – amely vasárnap már az érdi kupadöntőben, a Nyíregyháza ellen lép pályára – a szerdai összecsapáson az első két játszmában nagy küzdelemben, szoros csatában diadalmaskodott. Ekkor biztossá vált, hogy a franciák legfeljebb aranyszettben juthatnak tovább. Eddig azonban nem húzták el a csapatok, hiszen a Békéscsaba a harmadik szettet könnyedén nyerte, s mindössze 82 perc játék alatt győzött.

MTI


Kövessen minket Facebookon!

Szóljon hozzá!