Hamilton: Úgy érzem az idei évem a tavalyinál is jobb lesz

hamilton, f1inews Fotó: Kaiser Erika

Lewis Hamilton tavaly 11 versenyen láthatta meg először a kockás zászlót és konstans teljesítményének köszönhetően biztosította be ötödik világbajnoki címét, azonban nem rég figyelmeztette riválisait, hogy idén még erősebben fog visszatérni és még jobban fog teljesíteni.

hirdetés

A Mercedes pilótája tavaly egy nagyon elit klub tagja lett, miután ötödször is a pontverseny élén zárta az évet, rajta kívül Michael Schumacher és Juan Manuel Fangio rendelkezik öt világbajnoki címmel. A 2018-as év első felében még úgy tűnt Sebastian Vettel hódítja el a trófeát, ám hibái és a Ferrari eltévelyedése a fejlesztések terén zöld utat adott a brit pilótának és csapatának abban, hogy a végén könnyedén biztosítsák be elsőségüket a két tabellán. Hamilton viszont abban reménykedik, hogy idén még nagyobb fokozatra kapcsolhat, és jobb eredményeket érhet el.

hirdetés

,,A 2018-as év nagyszerű volt, de úgy érzem, hogy az idei még annál is jobb lehet. Még többet akarok elérni, még jobban akarom nyomni. Úgy érzem teljesen feltöltődtem és készen állok a harcra. Már nagyon várom a következő állomást a közös utunkon és azt, hogy olyan dolgokat érjünk el (a Mercedesszel) amit eddig még soha. Ez lesz a hetedik évem a csapattal, és az az  energia és elkötelezettség ami belőlük árad, az inspirál engem.”

A brit pilóta a téli szünet alatt teljesen kikapcsolt és elhatárolódott a versenyzéstől. Szörfözni ment Kelly Slaterrel, élőben nézte a Super Bowlt, emellett keményen edzett, hogy megfelelő állapotban kezdje meg az új szezont.

,,A karácsonyt a családommal töltöttem, azután hómobilra pattantam, síelni mentem és szörföztem Kelly Slaterrel, ami igazán nagyszerű volt. Teljesen elhatárolódtam a versenyzéstől egy ideig, próbáltam, ugyanakkor fókuszban maradni és keményen edzettem az új szezonra.”

Racingline.hu

hirdetés

Szóljon hozzá!

95 − 94 =