Ragyogóan napos lesz a hétvége

napsütés Fotó: Pixabay

Egy anticiklonnak köszönhetően fagyos reggelekre, napközben azonban szép napsütésre, 10-13 fok körüli maximumokra számíthatunk hétvégén.

Egyre nyugodtabb időjárást tartogatnak a következő napok. Egy nagy kiterjedésű magas nyomású légköri képződmény épül ki ugyanis Európa nagy része fölött. Pénteken az Alföldön és az Alpokalján még többfelé élénk lehet az északi-északkeleti szél, illetve időnként a felhőzet is erősebben megnövekedhet, de csapadékra nem kell számítani. Délutánra 6 és 11 fok közé melegszik a levegő.

hirdetés

Hétvégén az anticiklon középpontjával térségünk fölé húzódik, így a felhőoszlató, leszálló légmozgásnak köszönhetően nagyrészt derült, napos időre készülhetünk. Inkább csak szombaton délkeleten lehet még időnként több felhő az égen. A légmozgás gyenge, mérsékelt marad.

Hajnalonként pára, főként az ország északi felén és a Dráva mentén több helyen köd képződhet. De ennek nagy része még a délelőtti órák folyamán feloszlik, inkább csak vasárnap északon, északkeleten maradhat meg néhol tartósabban. Bár a hajnalok a legtöbb helyen fagyosak lesznek, napközben viszont kora tavaszias magasságokba, általában véve 10-13 fok köré emelkedik a hőmérséklet. Ennél hűvösebb csak a hosszabb ideig párás, ködös tájakon lehet.

A nyugodt idő a jövő hét első napjaiban is folytatódik. Reggelente több helyen pára, köd és fagy emlékeztethet a februárra, napközben pedig derült, napos és tartósan párás, ködös tájakkal egyaránt találkozhatunk. Utóbbira az ország északi, északkeleti felén van nagyobb esély – írja az Időkép.

Szóljon hozzá!

− 2 = 3