Levizsgázott a Trefort speciális képzésében résztvevő első osztály

Trefort Fotó: Körös Hírcentrum

A megyében, a régióban és országos viszonylatban is az elsők között szervezte meg a Békéscsabai Szakképzési Centrum Trefort Ágoston Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma az alternatív gépjárműhajtási technikus szakma iskolarendszerű képzését. A mai napon vizsgázott az első osztály a Meszlényi-Autónál.

hirdetés

Az elektromos és más alternatív technológiával hajtott autók egyre nagyobb teret kapnak a mai gépjárműgyártás területén. Az alternatív gépjármű technikusi szakma magában foglalja az “alternatív autók” a gázautó (CNG, LPG),a tüzelőanyagcellás, a hibrid és az elektromos autók szervizelésének, illetve karbantartásának tevékenységeit.

hirdetés

A Trefort tagiskola felismerte ennek a területnek az egyre dinamikusabb fejlődését és az ehhez kapcsolódó szakemberképzés szükségességét. Ezért kezdődött el az első OKJ-s képzés megszervezése is az iskolában. A 2018 februárjában, elsőként felnőttoktatásban indított képzésben az iskola stratégiai partnere a Meszlényi-Autó Kft. volt. Meszlényi György ügyvezető igazgató azonnal az iskola kezdeményezése mellé állt és a továbbiakban a vállalkozás telephelyét oktató bázisként biztosította az iskola számára. A cégcsoport a megyében is élen jár az az alternatív gépjárművek értékesítésében és karbantartásában, továbbá fontos szempont számukra a szakmai utánpótlás kinevelése.

Trefort
Fotó: Körös Hírcentrum

A képzésben Kiss Zoltán, a Meszlényi-Autó cégcsoport műszaki igazgatója oktatóként is részt vállalt. Az együttműködéssel a tanulók, a rendelkezésére bocsájtott gépjárműveken szereztek naprakész és piacképes ismereteket a Renault, a Toyota, a Citroen és a Hyundai márkák típus palettáján megtalálható alternatív hajtású gépjárművekről.

A tanulók a sikeres vizsgák letétele után egy új és versenyképes szakmával rendelkeznek majd.

Kiss Mihállyal a BSZC Trefort Ágoston középiskola igazgatójával készült interjúnk:

 

Meszlényi Györggyel, a Meszlényi-Autó Kft. ügyvezető igazgatójával készült interjúnk:

hirdetés

Szóljon hozzá!

22 − 21 =