Red Bull: Verstappen idén türelmesebb lesz

verstappen Fotó: Kaiser Erika

A Red Bull motorsport tanácsadója, Helmut Marko szerint Verstappen sokkal érettebbé vált, mint a tavalyi viharos szezonjában volt, és jobban is tud uralkodni magán.

A holland tavaly számos incidensbe keveredett a versenyeken, főleg év elején. Az évadot már sokkal jobban zárta, az utolsó 9 versenyen 7-szer állt dobogón és egyszer nyert is. Igaz ebben a szakaszban is volt egy balhéja, ugyanis a Brazil Nagydíjon Esteban Oconnal került összetűzésbe, ez pedig a győzelmébe került. A kettejük közötti feszültség a futam után csúcsosodott ki, amikor is Verstappen meglökdöste francia versenytársát a mérlegelésnél.

hirdetés

Marko a Sky Sports F1-nek mondta el egy interjúban, hogy Verstappennek kezd benőni a feje lágya, ez pedig már a tesztekhez való hozzáállásában is megmutatkozik: „Már az is egy nagyon pozitív lépés, hogy lelkesebben jön tesztelni és jobban koncentrál. Korábban a tesztek unalmasak voltak neki. Egy amolyan kötelességnek érezte, de most már megérti a jelentőségét, ugyanis az információi alapján a mérnökök tovább fejleszthetnek az autón.”

Tavaly sokszor hallhattuk Verstappent panaszkodni a Renault erőforrásról, ám Marko szerint idén nem fogjuk hallani a Hondáról.

„Sokszor beszéltünk, és biztosan türelmesebb lesz. Azt is megértette, hogy fontos pontokat kell szerezni és be kell fejezni a versenyt attól, hogy nem nyerhet. E nélkül nem lehet bajnokságot nyerni. Most már érett, hiába nagyon fiatal még mindig. Boldognak tűnik, a motor vezethetőségével is elégedett. Ez nem mindig volt így, de ezt hallhattuk is tavaly néhányszor a rádióban. Emellett szerintem ő is és a csapat is nagy önbizalommal vág neki az idei szezonnak.”

Racingline.hu

Szóljon hozzá!

35 + = 39