ITF taekwon-do versenyt szerveztek Battonyán

taekwon-do Fotó: Gregor László

Hagyomány, hogy a Békés Megyei Harcművész Szövetség versenynaptára a Barátság Kupa nyílt ITF taekwon-do versennyel kezdődik. A battonyai Barátság Sportegyesület különleges díjakkal, jó szervezéssel évről-évre egyre nagyobb mezőnyt mozgósít.

Idén 24 klub 173 versenyzője két irányzat képviseletében – taekwon-do, kick-boksz – küzdött meg három folyamatosan működő páston. Gombos Attila főbíró nem sok pihenést engedélyezett a bírói stábnak. Ahogyan ez várható volt, a küzdelmek kivételével a barátság jellemezte a versenyt, ott azonban hatalmas csaták alakultak ki. Persze, a sportszerűség keretei között.

Az ünnepélyes megnyitókor Marjai János, Battonya város polgármestere köszöntötte a résztvevőket, eredményes küzdelmet kívánva. Csatlakozott hozzá Máté Zoltán VI.DAN, a magyar ITF Taekwon-do Szövetség alelnöke is, aki külön köszöntötte a körmendi kick-boxosokat, a veszprémi és péti taekwon-dosokat, hiszen ők érkeztek legmesszebbről Battonyára.

Majd Shihan Gregor László VII.DAN átadta a helyi klub, a Barátság SE versenyzőjének, Mezei Nikolettnek a „2018 év  Kiváló Harcművésze” díjat. Mezei Nikolett  taekwon-do világ- és Európa bajnok, kick-box világbajnok volt, így méltán kapta meg a Békés Megyei Harcművész Szövetség díját. Természetesen a város vezetői közül jelen volt, mint mindig, Varga István jegyző. Kondoros alpolgármestere, Kozsuch Kornél is eljött, ez azért is fontos, mert ezek a harcművész klubok nem létezhetnének a rájuk büszke és őket segítő önkormányzatok nélkül. Szerencsére Békés megyében bőven találni ilyen példa értékűen támogató önkormányzatokat.

Ahogyan haladt előre a verseny, egyre keményebb mérkőzéseken szurkolhattak a nézők. A magyar taekwon-do és kick-box korosztályos válogatott jó néhány tagja indult a versenyen, így érthetően színvonalas küzdelmek alakultak ki. Nem csoda, hiszen másnap a magyar ITF taekwon-do válogatott  tartott válogatott edzést a battonyai csarnokban. Vagyis az áprilisi németországi világbajnokságra készülő keret jó néhány tagja is részt vett a megmérettetésen. A sportszerű, de kemény küzdelmek mellett a versenyorvos sem unatkozott, ez velejárója egy küzdősport versenynek.  A Békés megyeiek közül 10 klub indított versenyzőket, és jó pár érmet sikerült megyénkben tartani.

A rendezés a megszokott módon magas színvonalú volt. Rádainé Rácz Róza elnök asszony és csapata ismét mindent megtett a rendezvény sikeréért. Záloga volt ez egyben annak, hogy jövőre ismét sokan, még messzebbről is eljöjjenek Battonyára. Talán most már érdemes lenne a határokon kívülről is vendégeket fogadni, hiszen adott mind a város, mind a klub energiája egy még jelentősebb verseny megrendezéséhez – számolt be a rendezvényről Gregor László.

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.