A gyulai úszósport aranykorát idéző évet zárt a Gyulai Várfürdő úszószakosztálya

Fotó: Körös Hírcentrum

A Gyulai Várfürdő úszószakosztályának évadzáró ünnepségén elhangzott, hogy a tavalyi év talán az elmúlt húsz év legsikeresebb éve volt.

hirdetés

Ez a siker a gyermekeknek, szülőknek és az edzőiknek egyaránt köszönhető. Köszönetet mondtak az ünnepségen Dr. Görgényi Ernő polgármesternek, hiszen a város nagyban támogatja az úszószakosztályt, akárcsak a Gyulahús Kft. a Gyulai Úszókért Alapítvány elnökének, Kissné Icának szintén köszönetet mondtak, mert munkájával rengeteget segített a szakosztálynak.

hirdetés

A polgármester elmondta, hogy büszkeséggel tölti el, amikor értesül a gyerekek által elért szép eredményekről, akik ezzel dicsőséget hoznak, és messze földre elviszik a város hírnevét. A tehetséggondozás révén igyekeznek, hogy minél több mindenki számára elérhetővé tegyék, hogy megismerjék az úszósport örömét, és örömmel nyugtázta az úszószakosztály egyre gyarapodó létszámát.

Kissné Icus tájékoztatta az elmúlt év eredményeiről, eseményeiről az egybegyűlteket. Az alapítvány elnöke megköszönte azoknak a támogatását, akik felajánlották adójuk 1%-át az alapítvány számára. Ezt követően Tóth András vezetőedző értékelte az évet, aki elmondta, hogy ez számára a legszebb feladat. Megköszönte a szülők áldozatos munkáját, a versenyekre való utaztatásban, hiszen ez őrült nagy segítség a számukra. Az országban körülbelül 120 klub működik és ebből a 29. helyet sikerült elhozni a gyulaiaknak, ami egy nagyon szép eredmény.

A legkisebbeknél a Cápa Bajnokságon, Cseresznyés Petra személyében bekerültek a döntőbe, illetve a váltó is döntőzni tudott. Ezt követte a Gyermekbajnokság, ahol Veres Laura kétszer lett első helyezett és 100m gyorson második helyezést ért el. Ilyen sikerre lassan 20 éve, Kovács Kornélia óta nem volt példa, aki Gyula egyik legsikeresebb úszónője, kétszeres Ifjúsági Európa Bajnok volt. Zsigmond Olivér szintén döntőt úszott 1500-on, illetve 200m háton. A serdülőbajnokságon Mácsok Fruzsina mellúszó számban bronzérmet szerzett, egyéniben pedig az első 8 közé került. Az ifi bajnokságon és serdülőbajnokságon megmutatkozott a csapat erőssége, ahol a váltó a 4. és 5. helyezést szerezte meg. A rövidpályás magyar felnőtt bajnokság, amit Százhalombattán rendeztek, Daka Anett 2. helyezést ért el, Veres Laura pedig a váltót be tudta hozni kétszer a 4., illetve az 5. helyen, ahol Jakabos Zsuzsanna ellen is ki kellett állnia.

A vezetőedző elmondta, hogy nagyon büszke volt rá, mert a szövetségi kapitány is odament hozzá és gratulált a teljesítményhez, kiemelte Gyula városának szerepét és fontosságát. A kisebbekről elmondható, hogy nagyon szépen fejlődnek, Petróczki Zsolt edző személyében nagyon jó kezekbe kerültek.

Az esemény végén a legsikeresebb úszóknak adtak át elismeréseket. A legeredményesebb úszó Veres Laura, a legtöbb LEN- pontot elérő úszó Daka Anett, a legeredményesebb ifjúsági versenyző pedig Mácsok Fruzsina lett. Ezen kívül Zsigmond Olivér, Cseresznyés Petra, Hasznos Bianka, Mokán Dominika, Szamos Panna Eszter, Gombos Fruzsina és Matei Bryana részesült elismerésben, kiemelkedő szorgalmáért pedig Havas Balázst, Sáfár Jankát, Szalai Lucát, Gombos Zoltánt, Abrudán Gábort és Vésztői Larát díjazták.

hirdetés

Szóljon hozzá!

63 + = 64