Teljesítette első métereit a Porsche Formula E autója

Fotó: Porsche AG

Túl van az autója bejáratásán a Formula E-ben jövőre bemutatkozó Porsche, amely Neel Janival tette meg a történelmi köröket.

hirdetés

Mint ismert, a következő bajnokságban a Porsche is gyári csapattal indul az elektromos sorozatban, és az egyik versenyzőjük a svájci Neel Jani lesz. Kedden pedig először gurultak pályára az autóval a gyár weissach-i tesztpályáján, ahol semmiféle gond nem jelentkezett az autóval.

hirdetés

„Nagyon büszke vagyok arra, hogy én lehettem az első, aki vezethette a Porsche Formula E autóját. Vezetni ezt az autót nem csak megtiszteltetés, hanem rendkívül izgalmas is. Új fejezetet nyitunk a csapat történelmében. Fantasztikus érzés volt számomra. A csapatnál mindenki érzi, hogy ez a projekt hatalmas magasságokba juthat. Nem mentünk el a határig az autóval, de még így is nagyon lenyűgözött. Alig várom már, hogy újra tesztelhessek.” – mondta a nap végén Jani.

A Porsche számára ez lesz első verseny program miután 2017-ben kiszálltak a WEC-ből.

„A Porsche Formula E-s hajtáslánca átesett a tűzkeresztségen. Ez egy fontos nap volt a projektben részvevők számára. Ezer köszönet mindenkinek aki a szívét és lelkét tette bele az autó tervezésébe az elmúlt hónapokban. Azonban még továbbra is sok munka áll előttünk, míg bemutatkozunk a sorozatban. Teljes mértékben a további munkára fogunk koncentrálni, hogy minél jobban kiismerjük magunkat a Formula E tekintetében.” – nyilatkozta Fritz Enzinger, a Porsche alelnöke.

Jövőre nem csak a Porsche lesz az egyetlen gyártó aki belép a sorozatba, hanem a Mercedes is, akik nemrégiben mutatták e az autójukat.

hirdetés

Szóljon hozzá!

27 + = 30