Ifjúsági konferenciát tartottak a Harruckernben

Harruckern

A Gyulai Szakképzési Centrum Harruckern János Szakgimnázium, Szakiskola és Kollégiuma március 13-án a For YOUth elnevezésű ifjúsági konferenciának adott otthont, melyet a Békés Megye Ifjúságáért Egyesület szervezett.

hirdetés

Az eseményen az E-védelem kapcsán az Internetes zaklató című oktatófilmet mutatták be a fiatalok számára, valamint dr. Rózsavölgyi Katalin pszichiáter tartott nekik előadást, hogy mi a teendő, ha esetleg internetes zaklatás áldozatává váltak, illetve hogyan kerülhetik el azt. Interaktív játék keretein belül a kibervédelem elsajátításával kapcsolatban Szabó Gabi a Modernity Marketing a Modernity blog alapítója beszélt a diákoknak. Ezen kívül kerekasztal-beszélgetés során népszerű influencerekkel volt alkalmuk megismerkedni a fiataloknak. A rendezvényen többek között részt vett a Miss Word Hungary 2018 nyertese, Szarvas Andrea, Kemény Gabriella, költő-dalszerző, kommunikációs szakember, valamint Kempf Zozó freestyle BMX világbajnok, Youtuber, social média influencer. A moderátor szerepét Tóth Tibor töltötte be.

hirdetés

A konferencia második felében a munkába állás folyamatát járták körül a szakemberek. A legfontosabb tudnivalókról a munkakereséssel kapcsolatban Elekes Krisztina a Békés Megyei kormányhivatal Gyulai Járási Hivatalának képviseletében, valamint a Foglalkoztatási Osztály munkatársa tartottak előadást.

A fiataloknak a saját vállalkozás indításával kapcsolatban, a lehetőségekről és a magyarországi pályázatokról Dillmann Dénes a Dél-Alföldi Regionális Társadalomtudományi Kutatási Egyesület munkatársa és Kopornyai Ernő a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége Csongrád megyei elnökének előadásait hallgathatták meg.

Ezt követően szintén egy kerekasztal-beszélgetésre került sor, a Békés megyei fiatal vállalkozókkal. A rendezvények továbbá betekintést nyerhettek a fiatalok az önkéntességbe, békés megyei egyesületekkel ismerkedhettek meg, további információkat szerezhettek az előadók standjainál, interaktív programokon vehetek részt.

Dr. Görgényi Ernő polgármester köszönetet mondott az intézménynek, hogy ilyen nagy szabású rendezvény megvalósításának adott lehetőséget, ahol a fiatalok szakemberekkel beszélhettek az őket érintő témákkal kapcsolatban.

hirdetés

Szóljon hozzá!

− 2 = 7