A Munkácsy Mihály Múzeum is készül március 15-re

Forrás: Munkácsy Múzeum

A Munkácsy Mihály Múzeum ez évben is ünnepi programokkal készül március 15-e alkalmából.

Nemzeti ünnepünkön 14.00-kor veszi kezdetét a Petőfi anzix – Kortárs képzőművészek a kiskőrösi Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum gyűjteményében című időszaki kiállítás megnyitó rendezvénye a Tégla Teremben. A tárlatot a kiskőrösi Petőfi Szülőház és Emlékmúzeummal együttműködve 2019. április 14-ig mutatja be az intézmény.

A kiállítás külön kuriózuma az a Kiskőrösi Evangélikus Egyházközség irattárában őrzött, Petőfi Sándor születési anyakönyvi bejegyzését tartalmazó eredeti keresztelési anyakönyv. Ez kizárólag a megnyitó ideje alatt a nagyközönség számára is látható lesz.

A megnyitót követően ismeretterjesztő előadásokra várják az ünneplőket, akik 15 órától Szakál Veronika történész Görgei és Kossuth – A szabadságharc főszereplői, majd 15.30-tól Váncsa Klára muzeológus A nyergestetői ütközet. Kányádi Sándor nyomában… című előadását hallgathatják meg. A délután folyamán a hagyományos kézműveskedés sem marad el, 15-től 17 óráig kokárda és papírhuszár készítésre várják a családok apraját-nagyját. A foglalkozáson való részvétel ingyenes.

Fontos tudnivaló, hogy március 15-én a Munkácsy Múzeum Mértankapszula és Petőfi anzix című időszaki kiállításait egyaránt díjmentesen tekinthetik meg az érdeklődők. Az ünnepi programokra szeretettel várnak minden érdeklődőt.

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.