A Munkácsy Mihály Múzeum is készül március 15-re

Forrás: Munkácsy Múzeum

A Munkácsy Mihály Múzeum ez évben is ünnepi programokkal készül március 15-e alkalmából.

hirdetés

Nemzeti ünnepünkön 14.00-kor veszi kezdetét a Petőfi anzix – Kortárs képzőművészek a kiskőrösi Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum gyűjteményében című időszaki kiállítás megnyitó rendezvénye a Tégla Teremben. A tárlatot a kiskőrösi Petőfi Szülőház és Emlékmúzeummal együttműködve 2019. április 14-ig mutatja be az intézmény.

hirdetés

A kiállítás külön kuriózuma az a Kiskőrösi Evangélikus Egyházközség irattárában őrzött, Petőfi Sándor születési anyakönyvi bejegyzését tartalmazó eredeti keresztelési anyakönyv. Ez kizárólag a megnyitó ideje alatt a nagyközönség számára is látható lesz.

A megnyitót követően ismeretterjesztő előadásokra várják az ünneplőket, akik 15 órától Szakál Veronika történész Görgei és Kossuth – A szabadságharc főszereplői, majd 15.30-tól Váncsa Klára muzeológus A nyergestetői ütközet. Kányádi Sándor nyomában… című előadását hallgathatják meg. A délután folyamán a hagyományos kézműveskedés sem marad el, 15-től 17 óráig kokárda és papírhuszár készítésre várják a családok apraját-nagyját. A foglalkozáson való részvétel ingyenes.

Fontos tudnivaló, hogy március 15-én a Munkácsy Múzeum Mértankapszula és Petőfi anzix című időszaki kiállításait egyaránt díjmentesen tekinthetik meg az érdeklődők. Az ünnepi programokra szeretettel várnak minden érdeklődőt.

hirdetés

Szóljon hozzá!

+ 28 = 30