TeSzedd!: tavaszi nagytakarításra várják a békésieket

teszedd! Az üdülő tisztaságához nagyban hozzájárul a nagytakarítási akció. Fotó: globimmo.net

Békés városa is csatlakozott az idén hetedik alkalommal megszervezésre kerülő TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióhoz, melyet az Innovációs és Technológiai Minisztérium koordinál. Az akció március 18-24. között lesz országszerte, tudatosan a Fenntarthatósági Témahét köré szerveződik.

Mint azt Izsó Gábor, Békés polgármestere elmondta, a saját várostakarítási akciójuk régebbre nyúlik vissza, mint a TeSzedd!. Viszont mivel úgy érezték, könnyebb egyszer megmozgatni a békésieket, idén először összevonták a kettőt. Kiírtak egy felhívást a civil szervezeteknek, intézményeknek, egyházaknak, hogy ki hogyan tud, szeretne csatlakozni.

Békésen három helyszínen tehetnek az önkéntesek környezetük megszépítéséért. Március 19-én, kedden 10 órától a Gál Ferenc Főiskola Békési Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium főbejáratánál (Hőzső u. 39.) találkoznak az önkéntesek. A cél a Hőzső utca és környéke, valamint az iskola melletti kiserdő szemétmentesítése. Március 23-án, szombaton 8 órától a Fáy utcai „vonatos játszótér” környéke és a vízpart megtisztítása a feladat, illetve a játszótér elemeinek újrafestésére is sor kerül.

Szintén március 23-án, szombaton 9 órától a Békés-Dánfoki Üdülőközpontban levélsepréssel, a zöld hulladék gyűjtésével tisztítják meg a környéket az önként jelentkezők. Ilyenkor szokták a faházakat is átfesteni, ha szükség van rá. Reméli a polgármester, hogy idén is több százan jelentkeznek majd, akárcsak a korábbi években. Például Dánfokon is rengeteg dolgos kézre lesz szükség.

A szervezők ezúttal is biztosítanak szemetes zsákokat és a gumikesztyűket, valamint frissítőt. A szokásos menü lesz, zsíroskenyér lilahagymával és tea. A mennyiségek pontosítása miatt előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni a „TeSzedd Békés” facebook eseményen keresztül lehet. A szervezők minden lakost, baráti társaságot, családot, civil szervezetet, vállalkozást várnak az akcióra, hiszen közösen tudnak tenni legkönnyebben környezetért. Fontos, hogy ilyenkor nekirugaszkodjon mindenki, aki teheti, mert ha megvolt a nagytakarítás, akkor már csak szinten tartó apróbb munkálatokkal fent lehet tartani a város tisztaságát, amire mindig is büszkék voltak.

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.