TeSzedd!: tavaszi nagytakarításra várják a békésieket

teszedd! Az üdülő tisztaságához nagyban hozzájárul a nagytakarítási akció. Fotó: globimmo.net

Békés városa is csatlakozott az idén hetedik alkalommal megszervezésre kerülő TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióhoz, melyet az Innovációs és Technológiai Minisztérium koordinál. Az akció március 18-24. között lesz országszerte, tudatosan a Fenntarthatósági Témahét köré szerveződik.

Mint azt Izsó Gábor, Békés polgármestere elmondta, a saját várostakarítási akciójuk régebbre nyúlik vissza, mint a TeSzedd!. Viszont mivel úgy érezték, könnyebb egyszer megmozgatni a békésieket, idén először összevonták a kettőt. Kiírtak egy felhívást a civil szervezeteknek, intézményeknek, egyházaknak, hogy ki hogyan tud, szeretne csatlakozni.

hirdetés

Békésen három helyszínen tehetnek az önkéntesek környezetük megszépítéséért. Március 19-én, kedden 10 órától a Gál Ferenc Főiskola Békési Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium főbejáratánál (Hőzső u. 39.) találkoznak az önkéntesek. A cél a Hőzső utca és környéke, valamint az iskola melletti kiserdő szemétmentesítése. Március 23-án, szombaton 8 órától a Fáy utcai „vonatos játszótér” környéke és a vízpart megtisztítása a feladat, illetve a játszótér elemeinek újrafestésére is sor kerül.

hirdetés

Szintén március 23-án, szombaton 9 órától a Békés-Dánfoki Üdülőközpontban levélsepréssel, a zöld hulladék gyűjtésével tisztítják meg a környéket az önként jelentkezők. Ilyenkor szokták a faházakat is átfesteni, ha szükség van rá. Reméli a polgármester, hogy idén is több százan jelentkeznek majd, akárcsak a korábbi években. Például Dánfokon is rengeteg dolgos kézre lesz szükség.

A szervezők ezúttal is biztosítanak szemetes zsákokat és a gumikesztyűket, valamint frissítőt. A szokásos menü lesz, zsíroskenyér lilahagymával és tea. A mennyiségek pontosítása miatt előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni a „TeSzedd Békés” facebook eseményen keresztül lehet. A szervezők minden lakost, baráti társaságot, családot, civil szervezetet, vállalkozást várnak az akcióra, hiszen közösen tudnak tenni legkönnyebben környezetért. Fontos, hogy ilyenkor nekirugaszkodjon mindenki, aki teheti, mert ha megvolt a nagytakarítás, akkor már csak szinten tartó apróbb munkálatokkal fent lehet tartani a város tisztaságát, amire mindig is büszkék voltak.

hirdetés

Szóljon hozzá!