Bottas mesélt arról, hogy kiknek üzent a csapatrádión, legjobb versenye után

bottas, mercedes Mercedes AMG Petronas

Az Ausztrál Nagydíj közvetítésének végén hallhattuk a győztes Valtteri Bottas örömét a csapatrádión, noha egyes részeket cenzúráztak, így nem volt egyértelmű, hogy mit is mondott valójában.

hirdetés

Korábbi források megfejtésével ellentétben – s azóta már mi is meghallgattuk a cenzúrázatlan verziót -, Bottas azt mondta: “Akik talán kételkedtek, azok b*sszák meg”.

hirdetés

A finn versenyző őszinte indulatai a tavalyi szezonra utaltak, mikor erősen háttérbe szorult csapattársával, Lewis Hamiltonnal szemben, és győzni sem tudott.

Az első, spontán reakciók után, Bottas így beszélt erről a megnyilvánulásáról: “Csak úgy jött, üdvözletemet akartam küldeni.”

“Ez van. Őszintén szólva nem gondoltam ki, vagy nem terveztem el, csak jött. Persze sok ember támogatja az embert és ezt őszintén nagyra értékelem. Mindig vannak hullámvölgyek és ekkor (siker esetén) könnyedén érezhető a valódi támogatás. Aztán eljön egy nehezebb időszak, a másik oldal, ami sokkal negatívabb (reakciókat szül). De ez az ő gyengeségük, szóval nem zavar.”

Arra a kérdésre, hogy igazságtalannak érezte-e a tavalyi kritikákat, így felelt: “Nem mondanám, hogy igazságtalan, mert mindenki azt mondhat, amit akar. Viszont akik kritizálnak, talán néha tükörbe kellene nézniük és átgondolni, hogy valójában miért is csinálják ezt. De részemről rendben van.”

S hogy konkrétan kiknek szólt ez az üzenet?

“Elég hosszú lenne a lista, sajnos így megy ez. Biztos vagyok benne, hogy akiknek szólt, azok tudják, hogy nekik szólt.”

Mindemellett persze a Mercedes finnje nagyon örül most, hogy hosszú idő után nyerni tudott, ráadásul a szezonnyitón tette ezt.

“Ez igazán különleges. Ez a negyedik győzelmem az F1-ben, és a győzelem nélküli 2018 után különösen jó. Szóval nagyon, nagyon elégedett vagyok. De persze ez nemcsak úgy megtörtént, nyilvánvalóan sok munka van abban, hogy valaki győzni tud, és jó tempója tud lenni.”

“A győzelemhez szükség van egy gyors autóra és egy olyan csapatra, mint a miénk. A nehézkes téli teszt után itt talán gyorsabbak is voltunk, mint vártuk. Részemről azt kell mondjam, hogy eddig ez volt karrierem legjobb versenye.”

Ez a győzelem persze pozitív hatással van Bottas önbizalmára is.

“A sportokban, különösen ebben a sportban, jelentős önbizalmat lehet meríteni az eredményekből, komoly löketet tud adni. Bár vannak minden szezonban nehéz időszakok, mindig emlékszik az ember a jóra és erőt ad a tudat, hogy képes vagy olyasmire is, mint ma.”

Racingline.hu

hirdetés

Szóljon hozzá!

69 − = 62