Stefán László festményeiből nyílt kiállítás a Gyulavári Kastélyban

gyulavári kastély Fotó: Körös Hírcentrum

A kiállítás megnyitóján a Gyulavári Kastély vezetője, Oroszné Árgyelán Ilona köszöntötte a résztvevőket. Az igazgatónő Gogolt idézte: „Magasra emeli a művészet az embert, nemessé, csodálatosan széppé varázsolhatja lelkének minden rezdülését”.

hirdetés

A kastélyban minden évben március idusán nyitják meg az évet, amit ezúttal Stefán László kiállításával tettek meg. A kastély ekkor felébred téli álmából, akárcsak a természet, a festő képei pedig elhozták a tavaszt és a vidámságot a kastélyba.

hirdetés

A kiállító hobbiként tekint a festészetre, elmondta, hogy a szakmáját gyakorolja, de amint ideje engedi, festéssel foglalkozik. Nem tartja magát igazi művésznek, hat évvel ezelőtt kezdett több időt fordítani erre a tevékenységre, melyet autodidakta módon sajátított el.

gyulavári kastély
Fotó: Körös Hírcentrum

A festő pályájáról elmondta, hogy mikor 24 évesen megszerezte az agrármérnöki végzettségét és a párjával egy szolgálati lakásban megkezdték a közös életüket, akkor merült fel benne, hogy szeretne egy olajképet, azonban azt drágának találta, így festett egyet magának. Azokat a képeket, amiket akkor készített nagy részüket elajándékozta rokonoknak, barátoknak. Kimaradt 25 év, majd újra elkezdett festeni, amiről úgy beszélt, hogy mindig is egy amatőr tevékenység marad számára. A szerényen nyilatkozó alkotó kiállításának megnyitójára azonban nagyszámú érdeklődő érkezett. Stefán László a megnyitó zárásaként játékra invitálta a vendégeket. Művészettörténeti kérdéseket tett fel nekik, a helyesen válaszolókat pedig egy egy alkotásával ajándékozta meg.

A festő képeit április 30-ig tekinthetik meg a Gyulavári Kastélyban.

hirdetés

Szóljon hozzá!

+ 5 = 9