A héten tesztel Dakar-autót Fernando Alonso

alonso Fotó: Tajthi Andrea
hirdetés

Sajtóértesülések szerint a héten próbálhatja ki először Fernando Alonso a Toyota Hilux raliautót. A tesztre szerdán vagy csütörtökön kerülhet sor Dél-Afrikában.

Futó Szöveg

A RaceFans számolt be arról, ahogy a Gazoo Kyalamihoz közeli bázisáról több kamion és felszerelés indult útnak a Kgalagadi Transfrontier Park területén található félsivatagos területre, ami közel fekszik namíbiai és a botswanai határhoz. Ez a terület tökéletes tereprali autók tesztelésére.

hirdetés

gyan a Toyota Gazoo Racing japán vezetése igyekezett titokban tartani ezt a projektet, a forrás viszont biztosra veszi, hogy a kétszeres Forma-1-es világbajnok ismerkedhet majd meg az autóval.

A spanyol pilóta tavalyi Le Mans-i 24 órás sikerével egy lépéssel közelebb került az általa hőnáhított tripla korona megszerzéséhez, ennek érdekében pedig idén ismét elindul az Indianapoli-i 500 mérföldes futamon is.

Alonso tavaly még elég távolinak tartotta a Dakaros kalandot.

„Nem hiszem, hogy erre sor kerülne. Meg kell vizsgálnom ezt, ki kell értékelnem a dolgokat, vannak olyan helyzetek, amikor őszintének kell lennem, hogy tudom, hogy nincs meg a kellő tehetségem.” – mondta tavaly.

Most azonban, a daytonai győzelme után már saját maga is elismerte, hogy egy teljes új dologba szeretne belevágni és már gondolkozik a terepralin is.

„Azon gondolkozok, hogy megpróbálok időnként teljesen más szakágat is kipróbálni, ami nem a pályaversenyzéshez kapcsolódik.” – mondta sejtelmesen a spanyol.

A jelek tehát erősen afelé mutatnak, hogy Alonso valóban belevághat egy teljesen új kalandba.

Racingline.hu

hirdetés

Szóljon hozzá!

− 2 = 3