Patrick Head újra dolgozik a Williamseken

Fotó: Kaiser Erika

A Williamsnél kialakult krízishelyzet miatt újra munkába állt Patrick Head. Egy felejthető szezon előtti tesztsorozat után Ausztráliában az egykori legendás brit csapat tovább rontott a helyzetén Bahreinben: még tartalék alkatrészük sincs elég. Arról nem is beszélve, hogy Robert Kubica és az újonc George Russell sebessége is messze elmarad a mezőnyétől. Bahreinben Kubica így beszélt a helyzetükről:

hirdetés

“Láthatjuk, hogy hiába ugyanaz a beállításunk, a két autó teljesen másképp viselkedik. Ausztráliában biztos voltam benne, hogy ennek az oka a törött padlólemez volt. Azonban itt is nagy a különbség. Megpróbálunk választ találni a kérdéseinkre.”

hirdetés

A Williams ezen válságában kellene segítenie Patrick Headnek. A ma már 72 éves Head társalapítója a csapatnak Sir Frank Williamsszel, még a 70-es évekből, és nagy szerepe volt a csapat 80-as 90-es évekbeli dominanciájának. 2012-ben hagyta ott az istállót. Most azonban megérkezett a hivatalos közlemény is:

“Megerősíthetjük, hogy Sir Patrick Head már támogatja a mérnöki csapatunkat, egyelőre tanácsadóként.”

Russell szerint ez remek hír:

“Ugyan csak tanácsadó lesz, de egy ilyen karakteres ember jelenléte talán az, amire most szükségünk van. Eszméletlen mérnöki képességei vannak, a sikerei önmagukért beszélnek. Nem kell, hogy ezt teljes állásban végezze, de ugyanúgy részese a Williamsnek, és segíteni akar.”

Kubica még hozzátette:

“Remek, ha tud rajtunk segíteni. Meglátjuk.”

Racingline.hu.

 

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

52 − 43 =