Olaszországban remekeltek a békéscsabai kick-boxosok

kick-box Fotó: Gregor László

A tavasz érkezését nem csak az enyhe időjárás jelzi. Mint minden sportágban, a harcművészetekben is megsokasodtak a programok. A kick-box helyi reménységei például már Olaszországban is helyt álltak.

A Békés Megyei Harcművész Szövetség klubjai sem unatkoztak a hét végén. Shotokan karate nemzetközi versenyen vettek részt Budapesten, kick-box bemutató light-contact és kick-light edzésen izzadtak Orosházán, képviselték klubjukat és a megyét a szigetszentmiklósi karate maratonon. Valamint eredményesen szerepeltek Olaszországban, a Milánóhoz közeli Castellanzában, a hetedik alkalommal megrendezett, nívós Pointfighting Cup versenyen. Ez utóbbin 14 ország 70 klubjának 480 sportolója vett részt, összesen 899 nevezéssel.

A csak point-fighting szabályrendszerben megrendezett viadal évek óta a kedvenc versenyei közé tartozik a békéscsabai József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület Debreczeni Dezső mester vezette point-fighting csapatának. Szép trófeák, különdíjak az elsőknek, kifogástalan rendezés, a „kedvenc” szabályrendszer. Ennél több nem is kell egy jó sikerült versenyhétvégéhez. Ráadásul a szép eredmények sem maradtak el.

Mint ahogyan a vezetőedző beszámolt, fárasztó, de eredményes napot zártak, amit az is mutat, hogy a 70 klub közül a második lett a csabai, annak ellenére, hogy jó pár biztos éremszerző, rutinos válogatott versenyzőjük most nem indult el. Kiemelte, Petró Lili és Malatyinszki Bendegúz két aranyérmét, Viczián Vivien egyre javuló és elvárható formáját. A fiatalok közül Pántya Márk és Szaszák Dominik is jól szerepelt, utóbbi látszik, hogy egyre nagyobb versenyrutint szerez. Pántya Réka is szépen küzdött.
Most két hét szünet következik a nagy pörgésben, majd következik Ausztria, Innsbruck, az Austria Classic Világkupa!

 

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.