Olaszországban remekeltek a békéscsabai kick-boxosok

kick-box Fotó: Gregor László

A tavasz érkezését nem csak az enyhe időjárás jelzi. Mint minden sportágban, a harcművészetekben is megsokasodtak a programok. A kick-box helyi reménységei például már Olaszországban is helyt álltak.

hirdetés

A Békés Megyei Harcművész Szövetség klubjai sem unatkoztak a hét végén. Shotokan karate nemzetközi versenyen vettek részt Budapesten, kick-box bemutató light-contact és kick-light edzésen izzadtak Orosházán, képviselték klubjukat és a megyét a szigetszentmiklósi karate maratonon. Valamint eredményesen szerepeltek Olaszországban, a Milánóhoz közeli Castellanzában, a hetedik alkalommal megrendezett, nívós Pointfighting Cup versenyen. Ez utóbbin 14 ország 70 klubjának 480 sportolója vett részt, összesen 899 nevezéssel.

hirdetés

A csak point-fighting szabályrendszerben megrendezett viadal évek óta a kedvenc versenyei közé tartozik a békéscsabai József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület Debreczeni Dezső mester vezette point-fighting csapatának. Szép trófeák, különdíjak az elsőknek, kifogástalan rendezés, a „kedvenc” szabályrendszer. Ennél több nem is kell egy jó sikerült versenyhétvégéhez. Ráadásul a szép eredmények sem maradtak el.

Mint ahogyan a vezetőedző beszámolt, fárasztó, de eredményes napot zártak, amit az is mutat, hogy a 70 klub közül a második lett a csabai, annak ellenére, hogy jó pár biztos éremszerző, rutinos válogatott versenyzőjük most nem indult el. Kiemelte, Petró Lili és Malatyinszki Bendegúz két aranyérmét, Viczián Vivien egyre javuló és elvárható formáját. A fiatalok közül Pántya Márk és Szaszák Dominik is jól szerepelt, utóbbi látszik, hogy egyre nagyobb versenyrutint szerez. Pántya Réka is szépen küzdött.
Most két hét szünet következik a nagy pörgésben, majd következik Ausztria, Innsbruck, az Austria Classic Világkupa!

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

+ 37 = 45