Mick Schumacher szerint a Ferrari erőforrása 1000 lóerő felett van

Ferrari Fotó: Kaiser Erika

Mick Schumacher elárulta, hogy a Ferrari hajtáslánca immáron meghaladja az 1000 lóerőt. A német Ferrari junior ezzel a kijelentésével kiengedte a szellemet a palackból, fejtörést okozva ezzel a többi csapatnak.

Egy döcögős kezdet után az olaszok Bahreinben megmutatták az SF90-ben rejlő potenciált. A Red Bull tanácsadója Dr. Helmut Marko elmondta, hogy az olasz istálló versenyzői pokolian gyorsak lesznek majd az egyenesekben, csakúgy, mint tavaly.

A hétszeres világbajnok F1-es legenda fia mindkét bahreini tesztnapon autóba ülhetett. Kedden a Ferrarit, a szerdai nap folyamán pedig az Alfa Romeot terelgethette az 5412 méter hosszú pályán. „Az autók kezelhetősége a kanyarokban rendkívül jó volt,” – idézte a német szavait a német Auto Bild. „1000 lóerőnél eléggé veszélyes lenne, ha nem jó az autó kezelhetősége.”

A száguldó cirkusz csapatai a 2014-es évtől kezdődően használnak hibrid erőforrásokat. Schumacher nyilatkozata szerint pedig mindössze hat évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy a motorok lóerőszáma négy számjegyű számmal kezdődjön.

Racingline.hu

 

Szóljon hozzá!

31 + = 32