Verstappen nem esik kétségbe, ha nem ő lesz a legfiatalabb bajnok

Verstappen Fotó: Kaiser Erika

Max Verstappen számára nem jelentené a világvégét, ha nem ő válna a Forma-1 történetének legfiatalabb világbajnokává.

A rekordot jelenleg Sebastian Vettel tartja, a német 23 évesen nyerte meg élete első világbajnoki címét, még 2010-ben. Verstappennek azért még van ideje megdönteni ezt a rekordot a maga 21 évével, de azt kezdi tudomásul venni, hogy erre nem feltétlen idén kerül majd sor, hiszen a Red Bullnak még fejlődnie kell ehhez. Azt azért nem árt megjegyezni, hogy a hollandnak kihívója akadt, hiszen talán nem túlzás kijelenteni, hogy Charles Leclerc személyében új csillag született Bahreinben. A vele egyidős monacóit csak a Ferrari motorjának meghibásodása akadályozta meg élete első győzelmének megszerzésében.

„Tisztában vagyok a helyzettel, de akkor is fogok tudni nyugodtan aludni, ha nem sikerül a dolog” – mondta Verstappen a finn Helsingin Sanomat újságnak. „Ez mindenképp nehéz. Ha nem aratok sikereket ebben a két évben, akkor csak újra kell próbálnom legközelebb.”

A Monacóban élő Verstappen arról is beszélt a finn újság hasábjain, hogy nehéz már visszatérnie szülőhazájába, Hollandiába.

„Úgy gondolom, Kiminek ugyanolyan problémája van Finnországban, mint nekem Hollandiában. Bárhova megyek, valaki mindig megszólít, vagy képet szeretne velem. Rendkívül nehézzé vált ez így. Élvezem, hogy Monacóban élhetek. Csendes, békés, és senki sem zavar. Találkozhatok a családommal, és bárhova mehetünk anélkül, hogy zavarnának.”

Racingline.hu

 


Kövessen minket Facebookon!

Szóljon hozzá!