Demeter: az LMP az emberek Európáját építi

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Az LMP a multik Európája helyett az emberek Európáját építi – jelentette ki a párt társelnöke egy szombati, budapesti sajtótájékoztatón.

A párt uniós aláírásgyűjtését elindító eseményen Demeter Márta a májusi választás tétjének nevezte, hogy lesznek-e az Európai Parlamentben olyan emberek, akik a valódi magyar érdeket képviselik. A politikus leszögezte, hogy Magyarországot és az Európai Uniót is fel kell készíteni a 21. századi kihívásokra. A képviselő úgy fogalmazott, hogy a multinacionális nagyvállalatok a profit érdekében lényegében “leuraltak országokat, leuralták a politikát és az embereket is”.

Demeter Márta azt mondta, el kell érni, hogy ne csökkenjenek a Magyarországnak járó uniós források. Az európai minimálbér bevezetésének szükségességéről beszélő képviselő kijelentette, pártjuk azért is harcolni fog, hogy a multinacionális cégek helyett a hazai kis- és közepes vállalkozások kapjanak támogatásokat. Ezek a cégek arányaiban sokkal több munkahelyet képesek teremteni, mint egy-egy nagy multinacionális vállalat, és ez a gazdaságpolitika képes megállítani az elvándorlást – közölte. Az uniós forrásokból arra is fordítani kell, hogy tiszta legyen a levegő és a víz, valamint meg kell valósítani egy érdemi, fenntartható hulladékgazdálkodást – hangsúlyozta a társelnök.

Az LMP egy zöld, egy fenntartható és biztonságos Európáért dolgozik, amelyben a Közép-európai országok érdekeit legalább annyira lehet érvényesíteni, mint az alapító tagállamokét – összegezte a politikus. A sajtótájékoztatón részt vett az LMP EP-listavezetője is, aki azt mondta, hogy nem csak Magyarország, de egész Európa a klímakatasztrófa nyomása alatt van. Amikor a miniszterelnök “stratégiai szövetségesei”, az autógyárak azért “kartelleznek”, hogy ne kelljen megvalósítaniuk a kibocsátáscsökkentési célokat, akkor Orbán Viktor megvédi ezeket a cégeket – fogalmazott Vágó Gábor. Európát és Magyarországot foglyul ejtették a “klímabűnöző nagyvállalatok”, az LMP-nek pedig az a feladata, hogy kiszabadítsa az országot és a kontinenst ezeknek a cégeknek a fogságából – jelentette ki a politikus.

MTI

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.