7 millió forinttal segítik Márton Anita felkészülését

márton anita Glasgow-ban bronzérmes lett Márton Anita. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Március végén Szarvas Péter polgármester virágcsokorral köszöntötte az EB bronzérmes súlylökő Márton Anitát és edzőjét Eperjesi Lászlót. A fogadásnak két apropója is volt: köszöntés és szerződéskötés.

hirdetés

A város vezetője, ahogyan sok békéscsabai is, figyelemmel kíséri Anita minden versenyét az első lökéstől az utolsóig. A sikereket pedig méltányolni szeretné a város. Dr. Ferenczi Attila képviselő kezdeményezésére Békéscsaba Közgyűlése kimutatta szándékát Márton Anita megtartására, az értékek vigyázására. Egy 7 millió forintos szerződést kötött a Kopp Békéscsabai Atlétikai Clubbal – és Márton Anitával, támogatva ezzel a sportoló éves felkészítését.

hirdetés

Szarvas Péter közösségi oldalán a következőket osztotta meg: Örömmel írtam alá a sajtó képviselői jelenlétében a csabai színekben versenyző olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok súlylökőnk, Tajti-Márton Anita 2019. évi önkormányzati támogatásáról szóló megállapodást. Úgy gondolom, hogy a 7 millió forintos támogatással a város kimutatta, hogy elismeri és tiszteli Márton Anita és edzője, Eperjesi László fantasztikus sportteljesítményét. Büszke vagyok arra, hogy városunk egyik legfényesebben ragyogó sportcsillaga a világ minden szegletébe magával viszi Békéscsaba jó hírét. Az eseményen jelen volt Tóth Sándor, a Békéscsabai Atlétikai Klub ügyvezető igazgatója és Eperjesi László, Márton Anita edzője is. Tőlük megtudtam, hogy mennyire jelentős segítség ez a támogatás nemcsak Márton Anita, hanem a Klub számára is.

márton anita
Fotó: Szarvas Péter hivatalos Facebook-oldala

Anita megosztotta: “Remélem, hogy fényesebb jövő vár rám a múltévi sérülésemből felépülve. Tokióig fogy az idő, már ezév június 1-től megszerezhető a kvalifikáció.” A klub elnöke, dr. Ferenczi Attila a következő szavakkal szólt Anitához: “Büszkék vagyunk rád és köszönjük neked az eddigi kiemelkedő világverseny-eredményeidet.” Tóth Sándor klubigazgató megköszönve a városi támogatást elmondta, hogy a glasgowi EB -n Anita hatalmas küzdeni akarással bizonyította, hogy felépülése után is a világ elitjébe tartozik.

De több szempontból is érdekes volt ez a nap a sportoló számára. Anita és férje, Tajti Zsolt ezen a napon egy városi pályázati projekt előadására is meghívást kapott, ahol kötetlen beszélgetés keretében bepillanthattak az érdeklődők családi szerepeikbe. Példaértékű harmóniában élnek, mellyel még szimpatikusabb lett sokak számára az olimpiai bronzérmes atléta. Zárásként Anita és férje megnézték a Munkácsy Mihály Múzeum páratlan Andy Warhol-kiállítását. Majd egy kellemes ebéddel zárták a napot a Veszely Csárdában – tájékoztatott honlapján a sportegyesület.

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

+ 55 = 62