Hülkenberg: Az autók nehezek és túl könnyű őket vezetni

Hülkenberg, f1 Fotó: Kaiser Erika

Nico Hülkenberg kritikát fogalmazott meg az F1-es autókkal kapcsolatban, szerinte könnyebbeknek és nehezebben vezethetőknek kéne lenniük.

2019-re az FIA és a Liberty Media több aerodinamikai szabályváltozással is készült az előzések könnyítése érdekében. A mezőny legtapasztaltabbja, Kimi Räikkönen szerint ez hasznosnak bizonyult, bár még mindig nehéz előzni. Kevin Magnussen szerint is „jobb lett egy kicsivel”.

Azonban a Renault-nál versenyző Hülkenberg nem feltétlenül számít további javulásra ilyen téren, amíg az autók ilyen könnyen vezethetők és nehezek lesznek. Egyes pletykák szerint 2021-től még nagyobb lesz az autók össztömege.

„Jelenleg könnyű vezetni ezeket az autókat” – mondta a német. „Ritkán hibázol, és nem jelenthetsz különbséget a bátorságoddal és adottságaiddal, mert már mindenki tökéletes. Hol nyerhetsz időt, ha a féktávok így is borzasztó rövidek? Hogy gyorsíthatsz ki jobban egy kanyarból kifelé, ha mindenki olyan gyorsan tud a gázra lépni? Az autók olyan lomhák, mint a tankok irányváltáskor. Túl nagy súlyt cipelünk.”

Pat Symonds mindazonáltal úgy gondolja, a sport jó irányba halad.

„Ez az év megmutatja, hogy jó úton járunk. De ez csak egy kis lépés a 2021-ben várhatóakhoz képest.”

Racingline.hu

 


Kövessen minket Facebookon!

Szóljon hozzá!