Komposztáló edényeket igényelhetnek a csabaiak

zöld hulladék, lakossági fórum Fotó: Pixabay

Április 15-ig ingyenesen igényelhetnek komposztáló edényeket a békéscsabai lakosok. 

A háztartásokban és kertekben rengeteg zöldhulladék képződik, melyek komposztálhatók, azaz lényegében – a különböző szerves anyagok (pl. levágott fű, falevél, gallyak, növény nyesedékek, faforgács, faapríték, stb.) – termőfölddé alakíthatók. A komposztálás során a növények számára felvehető és hasznosítható tápanyagokat tartalmazó, magas humusz tartalmú komposzt keletkezik, mely javítja a talaj szerkezetét és minőségét.

A DAREH BÁZIS Hulladékgazdálkodási Nonprofit Zrt. pályázatot hirdet 300 literes komposztáló edények ingyenes használatba adására. A komposztálók 2019. március 18-tól – 2019. április 15-ig igényelhetőek. Az igénylésben meg kell jelölni az igénylő nevét, születési nevét, születési helyét, idejét, anyja születési nevét, állandó lakóhelyét, komposztáló edény elhelyezésének helyét (amennyiben nem az igénylő állandó lakóhelyén lesz elhelyezve az edényzet). Az igénylőlap letölthető a https://www.dareh.hu/_bazis/ugyintezes/ menüpontjából.

Az igénylés benyújtásának módja:

  • Személyesen, vagy meghatalmazott útján a területileg illetékes ügyfélszolgálaton,
  • Postai úton, az igénylésnek a DAREH BÁZIS Nonprofit Zrt. címére történő megküldésével (5600 Békéscsaba Kinizsi u. 4-6.),
  • Elektronikusan a kozpontiugyfelszolgalat@dareh.hu e-mail címen,
  • Telefonon történő igénylést NEM fogadnak el!

A komposztáló edény átvételének feltétele egy használati megállapodás megkötése a
DAREH BÁZIS Hulladékgazdálkodási Nonprofit Zrt-vel. A postai és elektronikus úton beérkezett igények feldolgozását követően az igénylő számára megküldött használati szerződést aláírva, postafordultával kérik visszajuttatni a DAREH BÁZIS Nonprofit Zrt. címére (5600 Békéscsaba Kinizsi u. 4-6.).

Az igényelt komposztáló edények ütemezett kiszállítására 2019 áprilisától kerül sor. A komposztáló edények átvétele díjmentesen történik.Az igényléssel kapcsolatban bővebb információ a DAREH BÁZIS Nonprofit Zrt. területileg illetékes ügyfélszolgálatán, vagy az alábbi e-mail címeken kérhető: kozpontiugyfelszolgalat@dareh.hu.

 


Kövessen minket Facebookon!

Szóljon hozzá!