Mitykó Veronika juniorcsúccsal negyedik a B csoportban

Kiemelt képünk egy korábbi versenyen készült. Fotó: Mitykó Veronika / Facebook

A 18 éves Mitykó Veronika összetettben a negyedik helyet szerezte meg a súlyemelők georgiai Európa-bajnokságának szerdai versenynapján,  a 71 kilogrammos kategória kilencfős B csoportjában.

hirdetés

A békéscsabai tinédzser élete első felnőtt Eb-jén szakításban – a batumi kontinensviadal honlapjának eredményközlése szerint – 83 kilón kezdett, sikerrel. Második fogásként 86 kg-ra jött ki, ezt a gyakorlatát azonban elrontotta. Harmadikra viszont – igen bátor döntéssel – 87 kilót kért, s magabiztosan ki is szakította a súlyt, amivel egyfelől a fogásnemben negyedik lett, másfelől alaposan megjavította a junior korosztályban 84 kilogrammal tartott országos csúcsát.

hirdetés

Lökésben ugyanakkor csak az első kísérlete volt sikeres: a 104 kg kétszer is kifogott rajta, így megrekedt kezdősúlyán, 101 kilón, amivel a fogásnemi sorrendben hatodikként zárt. Összetettben – beállítva a márciusi Savaria Kupán elért 188 kilós magyar juniorrekordját – negyedikként fejezte be a versenyt a B csoport legfiatalabbjaként. Mitykó végső helyezésére a legerősebbeket felvonultató A csoport délutáni versenyének zárultával derül fény.

MTI

hirdetés

Szóljon hozzá!

35 − 31 =