Mitykó Veronika juniorcsúccsal negyedik a B csoportban

Kiemelt képünk egy korábbi versenyen készült. Fotó: Mitykó Veronika / Facebook

A 18 éves Mitykó Veronika összetettben a negyedik helyet szerezte meg a súlyemelők georgiai Európa-bajnokságának szerdai versenynapján,  a 71 kilogrammos kategória kilencfős B csoportjában.

A békéscsabai tinédzser élete első felnőtt Eb-jén szakításban – a batumi kontinensviadal honlapjának eredményközlése szerint – 83 kilón kezdett, sikerrel. Második fogásként 86 kg-ra jött ki, ezt a gyakorlatát azonban elrontotta. Harmadikra viszont – igen bátor döntéssel – 87 kilót kért, s magabiztosan ki is szakította a súlyt, amivel egyfelől a fogásnemben negyedik lett, másfelől alaposan megjavította a junior korosztályban 84 kilogrammal tartott országos csúcsát.

Lökésben ugyanakkor csak az első kísérlete volt sikeres: a 104 kg kétszer is kifogott rajta, így megrekedt kezdősúlyán, 101 kilón, amivel a fogásnemi sorrendben hatodikként zárt. Összetettben – beállítva a márciusi Savaria Kupán elért 188 kilós magyar juniorrekordját – negyedikként fejezte be a versenyt a B csoport legfiatalabbjaként. Mitykó végső helyezésére a legerősebbeket felvonultató A csoport délutáni versenyének zárultával derül fény.

MTI

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.