Második alkalommal mutatták be a Dürerben a Sakkpalota programot

sakkpalota Zámori Ida, intézményvezető / Fotó: Körös Hírcentrum

A “Jó Gyakorlat” a tavalyi év során indult el a Gyulai Tankerületi központnak köszönhetően, azzal a céllal, hogy megismerjék egymás innovatív fejlesztő módszereit a kerület intézményei.

hirdetés

A Dürer Albert Általános Iskolában a Sakkpalota programra esett a választás, amely immár második tanéve működik az iskolában. Az intézmény a Polgár Judit nevével fémjelzett sakkpalota módszert vette át és ötvözte az intézményi jó gyakorlattal. A módszert nemcsak szakköri formában alkalmazzák a pedagógusok, hanem a tanórákba is beépítik és szép eredményeket érnek el vele.

hirdetés

A sakk kiválóan alkalmas az értelmi képességek és az egész személyiség komplex fejlesztésére egyaránt. Április 10-én a Dürer iskola a gyulai tankerületi intézmények vezetői és pedagógusai számára mutatták be, hogy iskolájukban hogyan alkalmazzák a sakkot, mint oktatási eszközt, mely az erkölcsi nevelés területén is nagyon hatékony alkalmatosság.

Zámori Ida igazgatónő elmondta, hogy a terveik között szerepel az is, hogy csatlakozzanak a Sakkpalota referenciaintézményei közé. A bemutatón Zámori Ida igazgatónő köszöntötte a jelenlévőket, majd Teleki-Szávai Krisztina tankerületi igazgató nyitotta meg a rendezvényt.

A délutánhoz az alábbi mottót választották az iskola dolgozói:

„Bárhol vagyunk, bármit csinálunk, bárhova tartunk, tartozunk vele magunknak, a mesterségünknek, a világnak, hogy jól csináljuk. Egymást támogatva előre menni, ennyi a lényeg, mert a jó játékhoz csapatmunka kell.”

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

59 − = 55