A röplabda alapjaival ismerkedtek az óvodások

röplabda Fotó: Körös Hírcentrum

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület idén is megszervezte az Óvodai Röplabda Napot, amelyre több mint 400 óvodás érkezett a Békéscsabai Városi Sportcsarnokba.

hirdetés

Április 11-én délelőtt ismét az óvodásoktól volt hangos a sportcsarnok. A BRSE lassan két évtizede kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a jövő generációja minél korábban megismerkedjen a sporttal és megszeresse a mozgásgazdag életmódot. Ez a rendezvény a gyereklétszámból adódóan és szakmai értelemben is egyedülálló Magyarországon. Idén már második alkalommal szervezték meg, és a klub reményei szerint nem is utoljára.

hirdetés

Kormos Mihály, a BRSE szakmai igazgatója elárulta, a rendezvény a város, a Magyar Röplabda Szövetség és a klub támogatásával jött létre. A gyerekek két mérkőzést játszanak, megismerkednek a röplabda alapjaival. Bár igazából ők zsinórlabdát játszanak még, elkapják a labdát, majd visszadobják a másik oldalra. A kicsik két csoportban érkeztek, és mindannyian ajándékokkal tértek vissza az óvodába, már ebédidőre.

Fontos kiemelni, hogy hat óvodában már most folyik a sportág oktatása a klub edzőivel és az óvodapedagógusok bevonásával, tehát már ebben a korosztályban is elindult a felkészítés. A jövőben ezeket a kapcsolatokat is szeretné tovább mélyíteni az egyesület. A nyuszi mint kabalafigura a magyar röplabda utánpótlásnevelését jelképezi, és egyben természetesen a közeledő húsvét hanulatát is meghozta az eseményen.

Bíró Csaba, az önkormányzat Közművelődési, Ifjúsági, Oktatási és Sportbizottságának elnöke megosztotta, öröm és büszkeség egyszerre ennyi gyermeket sportolni látni. Az ehhez hasonló rendezvények megmutatják, mennyi lehetőség rejlik a városban. Ehhez kell persze egy BRSE is, ami folyamatosan nagy hangsúlyt fektet az utánpótlásnevelésre. A Röplabda Akadémia-projekt is egyre jobban halad, ez is komoly mérföldkő lesz majd a település életében. Elég csak arra gondolnunk, mennyi minden újulhatott már meg ennek köszönhetően a városban.

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

2 + 2 =