Csapadékos, szeles napok következnek

eső, havazás csapadékos Fotó: Pixabay

Míg a borúsabb nyugati tájakon a 10 fokot se érjük el, északkeleten hétvégéig kitart a napos, meleg idő, később érkezhet a csapadék.

Csapadékos, szeles napok elé nézünk a hét második felében. Az ország nagy részén véget ér az aszály, néhol délen, délnyugaton lokálisan a 20 millimétert is meghaladhatja a csapadék mennyisége. Szárazabb időre az északkeleten élők számíthatnak. Nyugaton valószínű nagyobb mértékű lehűlés, keleten azonban hétvégéig 20 fok környékén alakulhatnak a maximumok.

Szombaton a hét leghidegebb reggelére ébredhetünk, északon 5 fok alá, a nyugati határ mentén fagypont közelébe hűlhet a levegő. Napközben folytatódik a borongós, esős idő, és ugyan tetemes (10 mm-t meghaladó) mennyiségre már nem számíthatunk, de ezúttal északkeleten is kijuthat a csapadékból. Az északias szél továbbra is élénk, erős lehet. A legmelegebb hőmérsékletek 5 és 18 fok között alakulnak, újfent nyugaton lehet hidegebb az idő.

Vasárnap előreláthatólag elszórt csapadék, szeles tavaszi idő ígérkezik, kevés napsütéssel, 9-18 fokos maximumokkal – írja az Időkép.

 

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.