Csapadékos, szeles napok következnek

eső, havazás, csapadékos Fotó: Pixabay

Míg a borúsabb nyugati tájakon a 10 fokot se érjük el, északkeleten hétvégéig kitart a napos, meleg idő, később érkezhet a csapadék.

Csapadékos, szeles napok elé nézünk a hét második felében. Az ország nagy részén véget ér az aszály, néhol délen, délnyugaton lokálisan a 20 millimétert is meghaladhatja a csapadék mennyisége. Szárazabb időre az északkeleten élők számíthatnak. Nyugaton valószínű nagyobb mértékű lehűlés, keleten azonban hétvégéig 20 fok környékén alakulhatnak a maximumok.

Szombaton a hét leghidegebb reggelére ébredhetünk, északon 5 fok alá, a nyugati határ mentén fagypont közelébe hűlhet a levegő. Napközben folytatódik a borongós, esős idő, és ugyan tetemes (10 mm-t meghaladó) mennyiségre már nem számíthatunk, de ezúttal északkeleten is kijuthat a csapadékból. Az északias szél továbbra is élénk, erős lehet. A legmelegebb hőmérsékletek 5 és 18 fok között alakulnak, újfent nyugaton lehet hidegebb az idő.

Vasárnap előreláthatólag elszórt csapadék, szeles tavaszi idő ígérkezik, kevés napsütéssel, 9-18 fokos maximumokkal – írja az Időkép.

 


Kövessen minket Facebookon!

Szóljon hozzá!