József Attila szobránál tisztelegtek Gyulán

költészet napja, gyula Fotó: Körös Hírcentrum

József Attila szobránál tartottak ünnepséget a Magyar Költészet Napja alkalmából Gyulán, ahol a város óvodásai kedvenc verseikkel díszítették fel a szobor mellett álló tavaszfát.

hirdetés

Az ünnepség elején dr. Becseiné Lock Gabriella, Gyula Város Egyesített Óvodájának a vezetője köszöntötte a jelenlévőket, majd a gyerekeknek beszélt a költészetről, a Költészet Napjáról: „A költészet az, amikor egy érzelem megtalálta a gondolatot és a gondolat megtalálta rá a szavakat, sokféle ünnepünk van, például anyák napja, apák napja, víz világnapja és van a verseknek napja. 1964 óta ünnepeljük e napon a költészetet. Az egyik legkedvesebb költőm, József Attila ezen a napon született”

hirdetés

Az intézményvezető asszony elmondta, hogy az óvodásokkal évek óta megkoszorúzzák József Attila szobrát ezen a napon, tisztelegve ezzel a magyar költészet és a költők előtt. Hozzátette, hogy talán még soha nem volt ennyire fontos a kulturális örökségünk fenntartása, az ünnepeinkről való megemlékezés, mint napjainkban. „A költészet maga a szépség, a romantika, a szerelem. Ezek azok az érzések, amiért érdemes élni” – mondta.

A köszöntőt követően Gyula Város Egyesített Óvodájának óvónői és óvodásai adták elő a műsorukat. A zenés-verses előadások után tiszteletük jeléül koszúrt helyeztek el dr. Görgényi Ernő polgármester, Kónya István alpolgármester, Csige Gábor, Gyula város jegyzője, Pacadzisz Oresztész az önkormányzat kulturális osztályának vezetője és Dézsi János a Mogyoróssy János Városi Könyvtár igazgatója és könyvtárosok is fejet hajtottak a szobornál.

A koszorúzás menete alatt az óvodások a szobor mellé helyezett tavaszfát „öltöztették fel” kedvenc verseikkel.

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

33 − = 25