A világ minden táján mondtak magyarul verset az interneten keresztül

interneten vers költészet Fotó: Pixabay

Immár harmadik alkalommal rendezte meg élő versfolyamát az interneten a Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) Trefort tagiskolája, a békési székhelyű Veritas Kulturális Egyesület és a Békéscsabai Médiacentrum a költészet napján a hazai, a határon túli és a diaszpóra magyar iskoláival, szervezeteivel közösen.

A versfolyam 2019 elnevezésű programra a világ minden tájáról csaknem 70 magyar tannyelvű intézmény jelentkezett. Az egész napos rendezvény során a résztvevő iskolák tanulói, tanárai élő adásban mondtak verset. A szavalás a világháló segítségével a BSZC weboldalán, a www.bszc.hu, valamint a tajgazda.hu oldalon volt követhető – tájékoztatott Csibor Géza szervező, a Veritas egyesület képviselője.

Mint mondta, a világ több kontinenséről kapcsolódtak be egy-egy verssel a magyar diákok. Így például verset mondtak az ausztráliai Gold Coast város Szivárvány Magyar Iskola. New Yorkból az Arany János Magyar Óvoda és Iskola csatlakozott. Az Egyesült Királyságból a chesteri Szóló Szőlő Chesteri Magyar Tanoda diákjai is részt vettek. De a környező országokból is több iskola bekapcsolódott a költészetnapi programba. Ukrajnát a Homoki Általános Iskola, Szlovákiát mások mellett a komáromi Eötvös Utcai Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola képviselte. Erdélyből pedig például a gyergyóditrói Siklódi Lőrinc Általános Iskola tanulója is részt vett. A Kínai Népköztársaságból több mint 10 idegen nyelvet oktató intézmény hallgatója, közöttük a Pekingi Idegennyelvi Egyetem diákja mondott verset a nap folyamán – számolt be az MTI.

 

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.