A világ minden táján mondtak magyarul verset az interneten keresztül

interneten vers költészet Fotó: Pixabay

Immár harmadik alkalommal rendezte meg élő versfolyamát az interneten a Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) Trefort tagiskolája, a békési székhelyű Veritas Kulturális Egyesület és a Békéscsabai Médiacentrum a költészet napján a hazai, a határon túli és a diaszpóra magyar iskoláival, szervezeteivel közösen.

A versfolyam 2019 elnevezésű programra a világ minden tájáról csaknem 70 magyar tannyelvű intézmény jelentkezett. Az egész napos rendezvény során a résztvevő iskolák tanulói, tanárai élő adásban mondtak verset. A szavalás a világháló segítségével a BSZC weboldalán, a www.bszc.hu, valamint a tajgazda.hu oldalon volt követhető – tájékoztatott Csibor Géza szervező, a Veritas egyesület képviselője.

hirdetés

Mint mondta, a világ több kontinenséről kapcsolódtak be egy-egy verssel a magyar diákok. Így például verset mondtak az ausztráliai Gold Coast város Szivárvány Magyar Iskola. New Yorkból az Arany János Magyar Óvoda és Iskola csatlakozott. Az Egyesült Királyságból a chesteri Szóló Szőlő Chesteri Magyar Tanoda diákjai is részt vettek. De a környező országokból is több iskola bekapcsolódott a költészetnapi programba. Ukrajnát a Homoki Általános Iskola, Szlovákiát mások mellett a komáromi Eötvös Utcai Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola képviselte. Erdélyből pedig például a gyergyóditrói Siklódi Lőrinc Általános Iskola tanulója is részt vett. A Kínai Népköztársaságból több mint 10 idegen nyelvet oktató intézmény hallgatója, közöttük a Pekingi Idegennyelvi Egyetem diákja mondott verset a nap folyamán – számolt be az MTI.

 

Szóljon hozzá!