Horner szerint közelebb kerültek a Ferrarihoz és a Mercedeshez

Horner, F1, autósport Fotó: Kaiser Erika

A Red Bull csapatfőnöke Christian Horner úgy érzi, hogy sikerült fejlődést elérnünk és ezáltal közelebb kerültek a Ferrarihoz és a Mercedeshez.

Horner szerint a kasztnijuk már versenyképes, ám a végsebesség tekintetében van még hova fejlődniük, viszont az sokat jelent, hogy Verstappen harmadik helyen áll a pontversenyben a két Ferrari előtt.

„Sikerült egy lépést előre lépnünk Bahrein óta, és határozottan sokkal versenyképesebb voltunk ezen a versenyhétvégén.” – fogalmazott Horner a kínai futam után.

„Ha megnézzük az első és második szektort akkor látjuk, hogy jó tempót mutattunk ott. A harmadik szektoron van mit dolgoznunk még, de vannak fejlesztéseink, amik hamarosan megérkeznek és segíteni fognak. Alapvetően ez egy pozitív hétvége volt” – folytatta.

A csapatfőnök hozzátette, hogy ahhoz, hogy sikeresek legyenek az kell, hogy a Honda nagyobb végsebességre legyen képes.

„Szerintem ők fejlődnek e téren. A célunk az, hogy idén csökkentsük a lemaradásunkat a Ferrarihoz és a Mercedeshez képest, és egyelőre így alakulnak a dolgok. Elválasztottuk egymástól a két Ferrarit és tempóban is közelebb léptünk a Mercedesekhez. Harmonika szerű hatást fogunk elérni a szezon feléig” – zárta a brit.

Racingline.hu

Szóljon hozzá!