Alonso búcsút inthet a WEC-nek, és akár az F1-ben is folytathatja

alonso Fotó: Tajthi Andrea

Fernando Alonso nem valószínű, hogy marad a WEC-ben a 2019/2020-as szezonra, miután a fő célját már elérte a sorozatban: megnyerte a Le Mans-i 24 órást.

A WEC pontvadászatában élen álló spanyol nem valószínű, hogy hosszabbít a Toyotával, és állítólag már a helyettese is megvan. A Motorsport.com úgy tudja, hogy a korábbi kétszeres WEC bajnok Brendon Hartley lehet Buemi és Nakajima csapattársa. Az Alonso esetleges távozásáról és pótlásáról szóló kérdéseket a Toyota nem kívánta kommentálni, csak ennyit mondtak: „Számításaink szerint viszonylag hamar bejelentjük a pilótáinkat a következő szezonra.”

Állítólag Alonso és a Toyota érdekei abból a szempontból nem egyeznek, hogy a spanyol még eldöntetlenül hagyná a közös folytatás kérdését, a japánok viszont mihamarabb szeretnék véglegesíteni a pilótafelállásukat.

Az F1-ből való távozása óta egyébként a spanyol talán aktívabb, mint valaha. Tesztelt Dakar autót, folyamatosan készül a májusi Indy500-ra, januárban megnyerte a Daytona 24 órást. És akkor a WEC versenyekről még nem is beszéltünk: nemrég húzta be a Sebringi 1000 mérföldest.

Az év második felében vélhetően több időt fordít majd a pihenésre, és 2020-ra nézve semmilyen opciót nem zárna ki, az F1-et sem.

„Úgy érzem, kicsit fel kell töltődnöm. 2020-ban viszont mehetek egy teljes IndyCar vagy F1 szezont, de lehet, hogy más szériában futok teljes évet.”

Érdekesség, hogy Zak Brown nemrég azt mondta, hogy a McLaren hamarosan elinduló teljes szezonos IndyCar projektjének Alonso nem része. Az biztos, hogy a spanyol nyár környékén dönt majd a jövőjéről.

Racingline.hu


Kövessen minket Facebookon!

Szóljon hozzá!