Megtartották a IV. Nemzetközi Aikido konferenciát Makón

aikido

A Békéscsabai József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület Aikido szakosztálya Balázs Sándor 2. danos mester vezetésével 14 fővel képviselte a szakosztályt Makón a IV. Nemzetközi Aikido konferencián és edzésein.

hirdetés

Az ünnepélyes megnyitó a Makó Városháza dísztermében volt, ahol a 150 éves magyar-japán diplomáciai kapcsolatot ünnepelték. A gyönyörű megnyitót követően a felnőtt és haladó aikidokák egy nagyon színvonalas előadássorozaton vehettek részt a Grand Hotel Glorius vigadójában. Az előadások nagyon tanulságosak voltak, amit igen neves előadók tartottak professzorok, orvosok, testnevelők és tanárok. Amíg a konferencia tartott szintén a Nemzeti Aikido Szövetség által támogatott program keretében az aikidoka gyerekek a szüleivel a makói strandon tölthették idejüket. Megismerték a fürdő adta élményeket és fantasztikusan érezték magukat. A fürdőzést követően egy színvonalas ebéd várta őket. A városnézés után el érkezett a várva-várt edzések ideje is az Erdei János Városi Sportcsarnokában. Az utánpótlás aikido gyerek edzést Pintérné Gazdag Anett 5. danos mester tartotta, ahol a gyerekek megismerkedhettek az eséstechnika rejtelmeivel a különböző koordináció fejlesztő gyakorlatokkal és olyan aikido technikákkal, ami önvédelem szempontjából a gyerekek számára is elsajátítható és mind ezek mellett nagyon hasznosak.

hirdetés

aikido

A gyerekek edzése után következett a felnőttek edzés sorozata, ami szintén nagyon színvonalas és hatékony technikák gyakorlására épült. Az edzéseket Nemzetközi szinten is nagyon elismert mesterek tartották Didier Allouis Shihan 7. dan Franciaországból és Mirko Jovandic Shihan 7. dan Szerbiából. Az edzések után a záró vacsora sayonara party következett, ahol beszélgetésekkel, tapasztalatcserékkel ért végett az igen emlékezetes nap Makó városában.

hirdetés

Szóljon hozzá!

+ 73 = 75