Bottas mielőbb aláírná az új szerződését

Bottas Fotó: Kaiser Erika

Valtteri Bottas nem sokáig tökölne a szerződésével, és meghosszabbíttatná azt Toto Wolffal 2020-ra is. A finn pilóta jól kezdte az évet, és ezt kamatoztatná, nehogy véletlenül Ocon-t léptessék elő. Le is zárná mindezt, még a Monaco-i Nagydíj előtt.

hirdetés

2017-ben szeptember 13-án hosszabbították meg neki, egy évvel később július 20-án. Valtteri Bottas megszokta már a pengeélen táncolást, mert a Mercedes mindig csak egy évet hosszabbított neki, és mindig várnia kellett, amíg Toto Wolff és a csapat elöljárói kiértékelték az alternatívákat is.

hirdetés

Nem is kérdés, hogy jó dolog világbajnok csapatnál vezetni, még ha várni is kell, és idegeskedni, mégis egy jó befektetés. Ugyanakkor Bottas is már inkább azt szeretné, amit az összes pilóta akar, nyugalmat, ami egy top pilótának kijár.

Valtteri 2007-ben kezdett el formaautózni, és mindig nyernie kellett ahhoz, hogy a következő évre legyen szerződése. Hosszú távon egy versenyző megunja az ilyen bizonytalan helyzeteket. A Mercedes nem valószínű hogy alkalmazná Bottast 2020 után is, de ő reménykedik benne, hogy a szokásos szerződéshosszabbítása legalább most hamar meglesz, akár Monaco előtt.

Az, hogy jól kezdte a az idei évet, az egy jó ütőkártya a finn pilótának, aki Wolff asztalára is tette a kérdést, hogy lesz-e idő előtt szerződés, igen vagy nem. Már csak azért is így kell eljárnia, mert idén Esteban Ocon állandóan jelen van a garázsban, és a francia csak várja a jelet, hogy mikor ülhet az autóba.

Nem is annyira egyszerű tehát Bottas helyzete, de a pályán jól teljesít, amit még Wolffnak is meg kell rágnia, mert még az sem tiszta az idei csapatbajnokságban, hogy a csapattársak közül ki mennyire számít az idei bajnokságban. Ha a Mercedes tartja ezt az iramot, amit az első három versenyen mutatott, akkor nagyon hasonló évünk lehet, mint volt az 2016-ban, ahol a világbajnoki csapat két pilótája között dől el a dolog, az ellenfeleknek pedig nem osztanak lapot. Amennyiben a harc szorosabb lesz, akkor a csapaton belüli együttműködés lehet kérdőjeles, és egy csalódott Bottas már nem lesz értékes a csapat számára.

Racingline.hu

hirdetés

Szóljon hozzá!

12 + = 13