Gyógypedagógus és radiológus főorvos az idei Sursum Corda-díjas

sursum corda Priskinné Sápi Tünde gyógypedagógus és dr. Farkas Éva radiológus főorvos

Idén már 12. alkalommal adták át Békésen a Sursum Corda-díjakat. Ezúttal Priskinné Sápi Tünde gyógypedagógus és dr. Farkas Éva radiológus főorvos asszony érdemelték ki az elismerést.

hirdetés

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége által alapított és Békés Város Önkormányzata által is támogatott Sursum Corda-díjat az egészségügyi és szociális területen dolgozók legjobbjainak adják át évről évre. Eddig harminc személy vehette a kezébe és idén újabb két személyt ismertek el vele. A díjakat tizenkettedik alkalommal április 23-án a Kecskeméti Gábor Kulturális Központban adták át egy irodalmi-zenés műsorral körített, vidám hangulatú ünnepség keretében.

hirdetés

Az egyik díjazott Priskinné Sápi Tünde, aki már közel negyven esztendeje dolgozik gyógypedagógusként Tarhoson és Békésen, jelenleg a mostani nevén dr. Illyés Sándor Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium nagy megbecsültségnek örvendő gyógypedagógusa. Népszerűségére jellemző, hogy a díjátadón felállva tapsolták meg nagy számban megjelent kolléganői. Méltatását dr. Varga Imre egyetemi docens olvasta fel, meleg szavakkal méltatva Priskinné Sápi Tünde hivatástudatát, következetességét, emberbaráti szeretetét.

A másik díjazottat dr. Pálmai Tamás háziorvos, alpolgármester, a díjátadó házigazdája méltatta. Dr. Farkas Éva radiológus főorvos asszony 1985 óta dolgozik szakvizsgázott orvosként Békés megyében, évtizedek óta a Békési Rendelőintézet radiológusa, jelenleg részmunkaidőben látja el azt a feladatot. Dr. Farkas Évát a méltóság, a tiszta szakmaiság, a korrekt kollegialitás, az alázattal végzett orvoslás, az igazi emberség megtestesítőjeként méltatták.

A Sursum Corda-díj Zajácz Tamás bőrképe, melyet Izsó Gábor polgármester adott át a két díjazottnak. Az ünnepi műsorban Juhász Kitti énekes, Kálmán Enikő és Gyucha György versmondó, továbbá az alapfokú művészeti iskola szaxofon kvintettje lépett fel, Demjén Gábor zenepedagógus vezetésével.

hirdetés

Szóljon hozzá!

+ 57 = 63