Ismét több száz kilogramm igazolatlan eredetű húst semmisítettek meg Békés megyében

Fotó: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

A NAV munkatársai Békés megye egyik félreeső útján ellenőrizték azt a mintegy 3 tonnás, különféle hústermékkel megrakott teherautót, melynek sofőrje az áru eredetét nem tudta igazolni.

hirdetés

A pénzügyőrök közúti ellenőrzésen állították meg azt a teherautót, amely különféle hústerméket szállított. A rakomány átvizsgálásakor már első ránézésre látható volt, hogy a szállítás körülményei nem felelnek meg az előírt szabályoknak. A hústermékek nagy részét a raktér padlójára dobálták, melyeken szintén húsokkal megrakott ládák voltak. A vizsgálaton a NAV munkatársai nem találták a szállítmány nyomát az EKÁER rendszerben, a sofőr pedig semmilyen okmányt, bizonylatot nem tudott bemutatni az áruról, még a szállítmány tulajdonosát sem akarta megnevezni. Ez azonban nem hátráltatta az ellenőrzést, mert a NAV adatbázisaiból gyorsan kiderült, hogy melyik húsfeldolgozó üzemet üzemeltető vállalkozóé a szállítmány, sőt még az is, hogy a sofőr bejelentés nélkül, feketén dolgozott.

hirdetés

A pénzügyőrök az igazolatlan eredetű szállítmányról értesítették a kormányhivatal munkatársait, akik a szállított 1,2 tonna különféle húskészítményből 800 kilogramm azonnali megsemmisítése mellett döntöttek.

A hiányosságok és a be nem jelentett alkalmazott miatt akár egymillió forint pénzbírságra is számíthat a vállalkozó.

A  Nemzeti Adó- és Vámhivatal felvételei:

 

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

+ 53 = 61