Négy másodperc – ennyin múlhat az életünk

A Békés megyei rendőrség megtörtént közlekedési balesetek tanulságain alapuló kisfilmben mutatja be, mennyire veszélyes gyalogos-átkelőhelyen kerékpárral áthajtani.

Gyalogos-átkelőhelyen, ha nincs mellette kerékpáros átvezetés, nem lehet kerékpárral fenn ülve áthajtani. A tilalmat azért kell komolyan venni, mert a gépjárművek vezetői a gyalogos-átkelőhelyeknél gyalogosok érkezésére számítanak. Ha egy, a gyalogosoknál gyorsabban mozgó kerékpáros kerül eléjük, már nem biztos, hogy marad idejük reagálni, megállni. A Békéscsabai Rendőrkapitányság megtörtént közlekedési balesetek körülményeit, tanulságait alapul véve egy kisfilmet készített.

Az egyik békéscsabai kereszteződésben forgatott film mérésekre, számításokra alapozva mutatja be, hogy csupán másodperceken múlhat, elkerülhető-e az ütközés, vagy sem. A bemutatott esetben 3,2 másodperc a különbség, ennyivel marad több ideje az autósnak arra, hogy reagáljon akkor, ha a kerékpáros leszáll a bicikliről és nem fenn ülve hajt át a gyalogos- átkelőhelyen. Összesen 4 másodperc … ennyin múlhat az életünk. Vegyük komolyan és tartsuk be a közlekedési szabályokat!

Forrás: police.hu


Kövessen minket Facebookon!