Zavarta az ugatás, meglőtte a kutyát a békéscsabai férfi

A röntgenfelvételen jól látható a légpuska lövedék

Légpuskával meglőtte szomszédja kutyáját egy férfi Békéscsabán.

Az eset április 30-án történt. A kutyát a jobb szemén érte a lövedék, amelyet műtét során távolítanak el. A kutya a gazdája udvarán tartózkodott, amikor a szomszéd rálőtt, mert zavarta az állat ugatása. A 35 éves békéscsabai H. Jánost állatkínzás gyanúja miatt állította elő a rendőrség, a Békéscsabai Rendőrkapitányság nyomozói gyanúsítottként hallgatták ki a férfit.

A gazdi a műtétet követően Facebookon jelezte, a kutya jobb szeme annyira roncsolódott, hogy már nem lehetett megmenteni, a lövedékkel együtt el kellett távolítani.

Három héttel ezelőtt, egy hasonló esetről számoltunk be, miszerint egy ismeretlen elkövető mérgezett meg egy kutyát, amitől az elpusztult. Mint azt a családtól ma megtudtuk, egy héttel ezelőtt a másik kutyájukat is megmérgezték, így rövid időn belül két kutyát veszítettek el a háromból. Az egyik négylábú Kaukázusi, a másik Közép-ázsiai juhászkutya volt, mindkettő törzskönyvezett, tiszta idegrendszerű, családszerető állat volt.

A korábbi hírekkel ellentétben a kutyák gazdája elmondta, vélhetően nem patkányméreggel mérgezték meg az állatokat, ezt a boncolási eredményekre alapozza. Mint elmondta, valamilyen speciális anyag lehetett, ugyanis ha patkányméreg lett volna, akkor a kutya aortáját repesztette volna szét, viszont a boncoláskor kiderült, az állat összes szerve erősen roncsolódott és vérzett a szertől. Hogy pontosan milyen mérget használt az elkövető, azt majd a toxikológiai vizsgálat mondja meg. Az ügyben a rendőrség nyomoz.

 

6 Comments

  • Az ilyen nem ember.Egy hulladèk.

  • Mi is eresztenèk egy egy golyót annak a szemètlàdànak mind a KET szemèbe ,hogy többet ne is làsson ganalya.

  • meg kéne kapni érte a büntetést ami én szerintem jár.Kényszer munka egy kőbányában csákánnyal!

  • Csatlakozom az előttem szólóhoz kb így kéne vele is ezek a… akik állatot kinoznak nem érdemelnek mást mint kiközösítést a társadalombol azzonal kirugnám a munka helyéről az ilyen féreg patkányt ja és mondjuk löjön rám aztán meglatjuk mi lesz…..

  • Szomszédot is így kellett volna amelyik hagyja ugatni a szaros kutyáját

  • Akit zavar a kutya ugatása, a kakas kukorékolása, a madarak csiripelése, az menjen oda lakni, ahol a villamos és vonat zakatol hallgassa azt.

Szóljon hozzá!