Jól teljesített a taekwon-do utánpótlás

taekwon-do Fotó: Gregor László

A harcművészek nagyon aktívak Békés megyében, hiszen a húsvéti hosszú hétvége sem volt akadály, hogy egy színvonalas taekwon-do versenyt szervezzen a medgyesegyházi Spárta Taekwon-do SE.

hirdetés

Sokan kételkedtek abban, hogy lesz-e elegendő induló a Gerendáson megrendezett Spárta Kupa regionális ITF taekwon-do versenyen. Nos, 8 klub 131 versenyzője vállalta a megmérettetést. Máté Zoltán VII. DAN nagymester, a Magyar ITF Taekwon-do Szövetség alelnöke köszöntötte a megjelenteket, megnyitva a megmérettetést. A Spárta Taekwon-do Klub elnöke, Rusz István köszöntötte Shihan Gregor László VII. DAN mestert, a Békés Megyei Harcművész Szövetség elnökét és a verseny főbíráját, Gombos Attila mestert, nemzetközi versenybírót.

hirdetés

Először a fehér öves kezdők formagyakorlat versenyére került sor, majd ezt követték a küzdelmek. Elnézve a nagyon aktív kezdőket, ígéretes lesz az utánpótlás, sok tehetséges és bátor harcos bontogatja szárnyait. A haladók tradicionális formai összegyakorolt küzdelme bemutatta ennek a koreai harci művészetnek a változatos és gazdag technikai skáláját. A verseny kiváló hangulatban zajlott, de természetesen a küzdelmek kemények voltak. A rendezők magas színvonalon teljesítettek, a bírói kar is mindent megtett a verseny sikerért.

hirdetés

Szóljon hozzá!

− 1 = 1