Mobiltelefont talált, másnap eladta

Kiemelt képünk illusztráció! Fotó: Pixabay

Mobiltelefont talált egy férfi Békéscsabán, a piac közelében. A készüléket magához vette és ahelyett, hogy megkereste volna a tulajdonosát, már másnap eladta. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

hirdetés

Éjszakai szórakozásból tartott hazafelé egy férfi 2018. november 10-én hajnalban, amikor a nadrágja zsebében tartott mobiltelefonját elveszítette. A készülék hiányát csak másnap reggel vette észre, ekkor jelezte az esetet a rendőrségen. A nyomozás során kiderült, hogy a telefont a békéscsabai piac közelében megtalálta egy 21 éves férfi, aki hazavitte, majd másnap eladta az édesanyjának. Meg sem próbálta megkeresni a tulajdonost, vagy leadni a mobilt a rendőrségen. M. Albert kihallgatásán elmondta, eszébe sem jutott, hogy baja lehet ebből, nem tudta, hogy a talált készüléket nem tarthatja meg.

hirdetés

A Békéscsabai Rendőrkapitányság a kevermesi férfi ellen jogtalan elsajátítás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait 2019. május 3-án átadta az ügyészségnek.

Police.hu

hirdetés

Szóljon hozzá!

+ 33 = 42