Csütörtökön érkezik az újabb eső

ónos, eső, havazás, csapadékos Fotó: Pixabay

Nem maradunk sokáig csapadék nélkül, csütörtökön újra esős, hidegebb idő köszönt be, majd ismét két melegebb nap következik.

hirdetés

Szerdán túlnyomóan napos időben lehet részünk, a délután második felében a Dunántúlon beborulhat az ég. A megnövekvő gomolyfelhőkből viszont legfeljebb az Északi-középhegységben alakulhat ki néhol egy-egy gyenge futó zápor. A Dunántúlon élénk, északnyugaton erős, akár viharos lökések is kísérhetik a déliesre forduló szelet. Hideg lesz a reggel, 2-7 fokig hűl a levegő, talajmentén gyenge fagy is előfordulhat, majd délután átmenetileg újra melegebb tavaszi időben lehet részünk, 15-20 fokot mérhetünk.

hirdetés

Csütörtökön ismét elromlik az idő, országszerte eső várható, a Dunántúlon délután zivatar sem kizárt. A délelőtt folyamán még keleten és néhol északon lehetnek szárazabb körzetek, később itt is elered az eső. Élénk, időnként erős lehet a déli-délnyugati szél. Hajnalban 3-11, délután pedig 10-19 fok valószínű, a magasabb értékeket a déli órákban északkeleten mérhetünk.

Pénteken délelőtt a keleti tájakról is elvonul a csapadék, aztán délután a hosszabb napos időszakok mellett szórványosan alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A reggeli órákban nyugaton és északon pára-, ködfoltok előfordulhatnak. A nyugati-északnyugati szél több helyen felerősödik. Ismét melegszik az idő,

A hétvége időjárása változatosnak ígérkezik. Szombaton is többfelé párás lehet a reggel. Napközben északnyugaton, nyugaton több, máshol kevesebb záporra, zivatarra van esély, de mindenhol sokat fog sütni a nap. Az ország nyugati felén erős, viharos lesz a délies szél. A legtöbb helyen 20 fok fölé emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnaplegfrissebb előrejelzések szerint a nyugati országrészbe egy hidegfront hozhat viharos szelet, esőt, lehűlést, előterében zivatarok is kialakulhatnak. Ezzel szemben keleten maradhat a meleg tavaszi idő – írja az időkép.

hirdetés

Szóljon hozzá!

32 + = 34